Image default
PIRAEUS BANK

Χρ. Μεγάλου στο Bloomberg: Η Ελλάδα χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση τα επόμενα χρόνια

Την εκτίμηση ότι η ελληνική οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 3,5% το 2023 και εν συνεχεία κατά 3% τα επόμενα έτη εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Χρήστος Μεγάλου μιλώντας στο - TV.

Αναφερόμενος στις εκλογές σημείωσε πως το αποτέλεσμα ήταν ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση συμπληρώνοντας πως “πιστεύουμε ότι οι επόμενες εκλογές θα οδηγήσουν σε μια σταθερή κυβέρνηση, κάτι που χρειάζεται η χώρα για τα επόμενα χρόνια”. Ο κ. Μεγάλου πρόσθεσε ότι είναι μια κυβέρνηση που μέχρι στιγμής εφαρμόζει μια σειρά από πολιτικές οι οποίες έχουν αυξήσει σημαντικά τον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας, τις εξαγωγές αλλά και τις Άμεσες Ξένες Επενδύσεις.

Όπως σημείωσε εκτιμά ότι θα αυξηθούν οι Αμεσες Ξένες Επενδύσεις και θα υπάρξει μεγάλη ώθηση στις εξαγωγές.

Σχετικά με τον πληθωρισμό ο κ. Μεγάλου σημείωσε ότι αρχίζει ουσιαστικά να μειώνεται στην Ελλάδα. Ανέφερε ότι η Ελλάδα τον Απρίλιο σημείωσε πληθωρισμό 3% για το έτος, που είναι ένας αξιοσημείωτος αριθμός. “Παρόλα αυτά, αναμένουμε ότι η ΕΚΤ θα αυξήσει τα επιτόκια προς το όριο του 3,75%, αλλά και πάλι δεν πιστεύουμε ότι αυτό θα επηρεάσει σημαντικά τα χαρτοφυλάκια μας. Παραμένουμε προσεκτικοί και σε ετοιμότητα να βοηθήσουμε τους πελάτες μας αν χρειαστεί”.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μεγάλου ανέφερε ότι η Τράπεζα Πειραιώς θα έχει καταφέρει να μειώσει σημαντικά τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια από 54% σε 5% “και είμαστε αποφασισμένοι και στοχοπροσηλωμένοι ώστε ο δείκτης τους να φτάσει σύντομα τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.” Ο κ. Μεγάλου εκτίμησε ότι “αφενός έχουμε το καθαρό περιθώριο επιτοκίου να αυξάνεται και από την άλλη, οι καταθέτες θα απαιτήσουν υψηλότερη απόδοση για τα χρήματά τους και αυτό είναι κάτι πάνω στο οποίο εργαζόμαστε. Πιστεύουμε ότι το καθαρό επιτοκιακό περιθώριο θα κυμανθεί γύρω στα 2,3%-2,4%, που είναι ένα πολύ καλό περιθώριο για μια ευρωπαϊκή τράπεζα.”

Σε ερώτηση σχετικά με την αποεπένδυση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας από τις ελληνικές τράπεζας ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς απάντησε ότι υπάρχει μια πολιτική που επιβάλλει να συμβεί αυτό έως το 2025, και ότι το ΤΧΣ εργάζεται προς αυτόν τον στόχο.

Σχετικα αρθρα

Τράπεζα Πειραιώς: Πτώση κερδών και … μετοχής

admin

Τρ. Πειραιώς: Αίτημα για επιπλέον κεφάλαια ύψους €300 εκατ. από το ΤΑΑ

admin

Τράπεζα Πειραιώς: Στο “έλεος” της μεταβλητότητας των δεδομένων η πορεία των αγορών

admin

Τράπεζα Πειραιώς: Βαρύ το κλίμα για τις νέες περικοπές

admin

Alpha Finance: Νέες υψηλότερες τιμές-στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες – Ευκαιρία αγοράς η όποια διόρθωση

admin

Β. Κουτεντάκης (Τράπεζας Πειραιώς): Οι αγορές στα ηλεκτρονικά καταστήματα ανά πελάτη είναι πολύ κοντά μ’ αυτές στα φυσικά καταστήματα

admin

Πειραιώς: Ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον για το ομόλογο από περισσότερους από 110 διαχειριστές κεφαλαίων

admin

Τρ. Πειραιώς: Προσφορές €1,45 δισ. για το 6ετές ομόλογο – Στο 5% έκλεισε το επιτόκιο

admin

Τράπεζα Πειραιώς: Νέα έξοδος στις αγορές με 6ετές ομόλογο

admin

Στην τελική ευθεία η snappi της Πειραιώς – Ορίστηκε νέα CEO

admin

Η Τράπεζα Πειραιώς συμμετέχει στην εκ νέου ενεργοποίηση του Ταμείου Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας

admin

Τρ. Πειραιώς: Κάτω του 5% το συνολικό ποσοστό της Goldman Sachs

admin