Image default
PIRAEUS BANK

Οι συστάσεις 8 οίκων για την Τράπεζα Πειραιώς

Με σύσταση αγορά/Overweight καλύπτουν οι περισσότερες ξένες τράπεζες και οίκοι την Τράπεζα Πειραιώς στον απόηχο των αποτελεσμάτων της τράπεζας για το δ’ τρίμηνο και το 2023. Αναλυτικά: 

GS (Αγορά / Τιμή Στόχος: €4,70) – Συνολικά, βλέπουμε (α) τα βασικά κέρδη προ φόρων (PBT) να κερδίζουν τις προβλέψεις μας και τις μέσεις εκτιμήσεις (β) το ενημερωμένο guidance (που συνεπάγεται ανοδικό κίνδυνο για την πρόβλεψή μας στο ROTE) και (γ) το εποικοδομητικό μεσοπρόθεσμο outlook σικές μερίσματα ως θετικά στοιχεία για την απόδοση των μετοχών

JPMorgan (Overweight / Τιμή Στόχος: €5,00) – Ισχυρή μεσοπρόθεσμο guidance… οι αποτιμήσεις που υπονοούνται από το guidance φαίνονται ελκυστικές στο 4,8x 2025E τιμή προς κέρδη (P/E) και 0,64x ενσώματη καθαρή θέση (P/TBV)

MS (Overweight / Τιμή Στόχος: €4,58) – Ισχυρά αποτελέσματα δ’ τριμήνου 23, στέρεο guidance για το 2024-26… Η Πειραιώς στοχεύει σε δείκτη πληρωμών 25% το 2024 και 50% το 2025 (έναντι της μέσης εκτίμησης της MS για 20% το 2024 και 35/30% το 2025).

Jefferies (Αγορά / Τιμή Στόχος: €4,45) – Αναμένουμε ότι η αγορά θα εστιάσει στο επιχειρηματικό σχέδιο 2024-26. Η Πειραιώς αναμένει τώρα καθαρά κέρδη περίπου 1 δισ. ευρώ για το 2025 και το 2026, που είναι πάνω από τις τρέχουσες μέσες προβλέψεις

Citi (Αγορά / Τιμή Στόχος: €4,15) – Ένα ισχυρό κλείσιμο της χρονιάς. Θεωρούμε θετικό το ενημερωμένο επιχειρηματικό σχέδιο της διοίκησης που δείχνει σταθερά ομαλοποιημένα κέρδη τα επόμενα χρόνια και υποδηλώνει ανοδικές τάσεις στις προβλέψεις μας για τα κέρδη.

Axia (Αγορά / Τιμή Στόχος €5,00) – Βελτιώνουμε τις εκτιμήσεις μας για το έτος χρήσης (FY) 24-26 για να καταγράψουμε τις νέες τάσεις. Ως εκ τούτου, επαναλαμβάνουμε την αξιολόγηση “Αγορά” και αυξάνουμε την τιμή-στόχο στα 5,0 ευρώ (από 3,7 ευρώ).

Mediobanca (Neutral / Τιμή Στόχος: €3,65) – Αναμένουμε ότι η αγορά θα καλωσορίσει την εξέλιξη των κερδών και την αύξηση του ποσοστού πληρωμών. 

DB (Neutral / Τιμή Στόχος: €3,95) – Αξιοπρεπές σύνολο αριθμών. Το guidance για το 2024-26 είναι πάνω από τις μέσες εκτιμήσεις.  

Σχετικα αρθρα

Τρ. Πειραιώς: Αίτημα για επιπλέον κεφάλαια ύψους €300 εκατ. από το ΤΑΑ

admin

Τράπεζα Πειραιώς: Στο “έλεος” της μεταβλητότητας των δεδομένων η πορεία των αγορών

admin

Τράπεζα Πειραιώς: Βαρύ το κλίμα για τις νέες περικοπές

admin

Alpha Finance: Νέες υψηλότερες τιμές-στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες – Ευκαιρία αγοράς η όποια διόρθωση

admin

Β. Κουτεντάκης (Τράπεζας Πειραιώς): Οι αγορές στα ηλεκτρονικά καταστήματα ανά πελάτη είναι πολύ κοντά μ’ αυτές στα φυσικά καταστήματα

admin

Πειραιώς: Ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον για το ομόλογο από περισσότερους από 110 διαχειριστές κεφαλαίων

admin

Τρ. Πειραιώς: Προσφορές €1,45 δισ. για το 6ετές ομόλογο – Στο 5% έκλεισε το επιτόκιο

admin

Τράπεζα Πειραιώς: Νέα έξοδος στις αγορές με 6ετές ομόλογο

admin

Στην τελική ευθεία η snappi της Πειραιώς – Ορίστηκε νέα CEO

admin

Η Τράπεζα Πειραιώς συμμετέχει στην εκ νέου ενεργοποίηση του Ταμείου Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας

admin

Τρ. Πειραιώς: Κάτω του 5% το συνολικό ποσοστό της Goldman Sachs

admin

Χρ. Μεγάλου: Έχουμε προϋπολογίσει ήδη διανομή μερίσματος 10% των καθαρών κερδών

admin