Image default
PIRAEUS BANK

Το σχέδιο της Πειραιώς για την ψηφιακή τράπεζα Snappi

Εντός του καλοκαιριού αναμένεται να κάνει πρεμιέρα η ψηφιακή τράπεζα της Πειραιώς, Snappi, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της τράπεζας που επιβεβαιώνουν το ρεπορτάζ του Capital.gr ότι θα αδειοδοτηθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος έως τον Ιούνιο.

Με βάση το χρονοδιάγραμμα που δημοσιοποίησε για πρώτη φορά η Πειραιώς κατά την παρουσίαση των ετήσιων αποτελεσμάτων της την προηγούμενη εβδομάδα, το 2024 θα είναι “έτος Snappi”, ενώ το 2026 η Snappi θα διαθέτει 1 εκατομμύριο πελάτες και 150 συνεργασίες με εμπόρους σύμφωνα με το μοντέλο “embedded finance”.

Όσον αφορά στις υπηρεσίες που θα παρέχει, στόχος είναι η αμιγώς ψηφιακή τράπεζα να προσφέρει από την πρώτη κιόλας ημέρα μικροχρηματοδοτήσεις μέσω ψηφιακών καναλιών και προϊόντα edded finance για τους συνεργαζόμενους εμπόρους, καθώς και ένα πλήρες φάσμα υπηρεσιών και προϊόντων πληρωμών.

Σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο, η Πειραιώς προβλέπει διεθνή επέκταση της Snappi έως το 2030 και συνεργάτες σε επίπεδο “banking as a service” από διαφορετικές χώρες. Η βεντάλια των προϊόντων της θα έχει εμπλουτιστεί με λύσεις για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και εύπορους πελάτες.

“Η Snappi είναι το σύγχρονο παράδειγμα νέας τραπεζικής άδειας”, αναφέρει η Πειραιώς στην παρουσίαση των ετήσιων αποτελεσμάτων της, εκτιμώντας ότι το “στήσιμο” της νέας τράπεζας θα γίνει σε χρόνο-ρεκόρ 12 μηνών για πλήρη λειτουργία των συστημάτων πληροφορικής της.

Σε επίπεδο εσόδων από προμήθειες και χρεώσεις, την τριετία 2024-2026 η τράπεζα “βλέπει” πρόσθετες εισροές 55 εκατ. ευρώ οι οποίες θα προέλθουν από τις κάρτες, τις μεταφορές χρημάτων και τη Snappi.

Σε επίπεδο budget, το λειτουργικό κόστος της Snappi ανέρχεται σήμερα σε 7 εκατ. ευρώ, το 2024 θα αυξηθεί στα 15 εκατ. ευρώ και την επόμενη διετία θα ανέλθει σε 20 εκατ. ευρώ το 2025 και 30 εκατ. ευρώ το 2026.

Σχετικα αρθρα

Τρ. Πειραιώς: Αίτημα για επιπλέον κεφάλαια ύψους €300 εκατ. από το ΤΑΑ

admin

Τράπεζα Πειραιώς: Στο “έλεος” της μεταβλητότητας των δεδομένων η πορεία των αγορών

admin

Τράπεζα Πειραιώς: Βαρύ το κλίμα για τις νέες περικοπές

admin

Alpha Finance: Νέες υψηλότερες τιμές-στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες – Ευκαιρία αγοράς η όποια διόρθωση

admin

Β. Κουτεντάκης (Τράπεζας Πειραιώς): Οι αγορές στα ηλεκτρονικά καταστήματα ανά πελάτη είναι πολύ κοντά μ’ αυτές στα φυσικά καταστήματα

admin

Πειραιώς: Ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον για το ομόλογο από περισσότερους από 110 διαχειριστές κεφαλαίων

admin

Τρ. Πειραιώς: Προσφορές €1,45 δισ. για το 6ετές ομόλογο – Στο 5% έκλεισε το επιτόκιο

admin

Τράπεζα Πειραιώς: Νέα έξοδος στις αγορές με 6ετές ομόλογο

admin

Στην τελική ευθεία η snappi της Πειραιώς – Ορίστηκε νέα CEO

admin

Η Τράπεζα Πειραιώς συμμετέχει στην εκ νέου ενεργοποίηση του Ταμείου Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας

admin

Τρ. Πειραιώς: Κάτω του 5% το συνολικό ποσοστό της Goldman Sachs

admin

Χρ. Μεγάλου: Έχουμε προϋπολογίσει ήδη διανομή μερίσματος 10% των καθαρών κερδών

admin