Image default
Τοις Μετρητοίς

Austriacard: Τριπλασίασε τη καθαρή της κερδοφορία

Εντυπωσιακά είναι τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Austriacard Holdings (ACAG) για το 2023 καθώς την εμφανίζουν να τριπλασιάζει την καθαρή της κερδοφορία.

Τα καθαρά κέρδη λοιπόν του ομίλου αυξήθηκαν κατά +220,9% κλείνοντας στα 17 εκατ. ευρώ από 5,3 εκατ. ευρώ το 2022 με ένα σημαντικά αυξημένο περιθώριο στο 4,8% σε σχέση με το 1,7% του 2022 λόγω των ισχυρών λειτουργικών επιδόσεων. Τα προσαρμοσμένα έσοδα έφτασαν στα 351,3 εκατ. ευρώ ή αύξηση +13,2% ενώ αν εξαιρεθεί η επίδραση από το έκτακτο έργο των εκλογών στη Κένυα τα συγκρίσιμα έσοδα έχουν αυξηθεί κατά ένα +23%. Ισχυρή αύξηση κατά +27,2% σημείωσε και το προσαρμοσμένο EBITDA όπου ανήλθε στα 49,3 εκατ. ευρώ, ενώ αν και εδώ αφαιρέσουμε την Κένυα η αύξηση ξεπερνάει το +50%. Παράλληλα τα συνολικά περιουσιακά στοιχεία αυξήθηκαν κατά +19% στα 321,68 εκατ. ευρώ από 270,2 εκατ. ευρώ το 2022 ενώ θα προταθεί και μέρισμα ύψους 0,10 ευρώ ανά μετοχή.

Οι πιο ισχυρές επιδόσεις σημειώθηκαν στην Κεντρική – Ανατολική Ευρώπη, όπου τα προσαρμοσμένα έσοδα αυξήθηκαν σημαντικά κατά +35,2% φτάνοντας τα 224,6 εκατ. ευρώ, και το προσαρμοσμένο EBITDA κατά +166,8% φτάνοντας τα 30,3 εκατ. ευρώ, λόγω των επιδόσεων στον τομέα Secure Chip & Payment, των λύσεων ψηφιακού μετασχηματισμού και την ενοποίηση των ρουμανικών ταχυδρομικών δραστηριοτήτων από την πρόσφατη εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου στην Pink Post.

Σημαντική ήταν και η επίδοση της Τουρκίας στη γεωγραφική περιοχή Τουρκίας, Μέσης Ανατολής και Αφρικής, καθώς πρόσφερε αύξηση στα προσαρμοσμένα έσοδα κατά 76,0% και στο προσαρμοσμένο EBITDA κατά 68,1% ενώ αμετάβλητα παρέμειναν τα έσοδα στα 116 εκατ. ευρώ και τα EBITDA στα 17,9 εκατ. ευρώ στη Δυτική Ευρώπη, τις Σκανδιναβικές χώρες και την Αμερική, λόγω κυρίως της επίδρασης της γνωστής κρίσης των περιφερειακών τραπεζών στις ΗΠΑ κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2023. Η διοίκηση όμως περιμένει σημαντική ανάπτυξη από τις ΗΠΑ λόγω και της ολοκλήρωσης του κέντρου προσωποποίησης καρτών.

Από τα στοιχεία του ισολογισμού εύκολα μπορεί κάποιος να καταλάβει πόσο μεγάλος είναι αυτός ο διεθνοποιημένος τεχνολογικός όμιλος με βιομηχανική παρουσία σε 9 χώρες και πωλήσεις σε 50 χώρες παγκοσμίως έχοντας δύο πολύ ισχυρούς πυλώνες ανάπτυξης στις λύσεις των Secure Chip & Payment και στο ψηφιακό μετασχηματισμό. Στο πρώτο δε κομμάτι ο όμιλος είναι από τους λίγους που έχει αυτή την cyber technology εξειδίκευση πουλώντας πάνω από 134,8 εκατ. κάρτες.

Αν ακόμα δεν έχετε καταλάβει τι παράγει κατά βάση η Austriacard δεν έχετε παρά να βγάλετε μια πιστωτική ή χρεωστική κάρτα και να κοιτάξετε το… “τσιπάκι”.

Στη διαγραμματική ανάλυση μόλις τώρα φαίνεται να ξεκινάει η άνοδος για τη μετοχή του ομίλου. Η πρώτη σημαντική διαφυγή έχει επιτευχθεί στις αρχές Μαρτίου με την ανοδική διάλυση του καθοδικού στροφέα “W” στα 6,14 ευρώ, που δυσκόλευε τη μετοχή από τον περασμένο Ιούνιο. Η δεύτερη είναι πολύ πιθανό να εξελιχθεί στις επόμενες συνεδριάσεις με το πέρασμα πάνω από τη σαθρή αντίσταση των 6,76 με 6,80 ευρώ. Από εκεί και έπειτα δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα που μπορεί διαγραμματικά να σταθεί εμπόδιο στην ανοδική επέλαση της μετοχής προς την περιοχή των υψηλών στα 7,70 με 8 ευρώ ή έως και ένα +22% από τα επίπεδα που λαμβάνει τιμές στις τελευταίες συνεδριάσεις. Να υπενθυμίσω ότι η Eurobank Equities είχε εκτιμήσει την αξία της μετοχής της Austriacard στα 8 ευρώ.

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν ενημερωτικό σημείωμα συνιστά διαφημιστική ανακοίνωση ενημερωτικού περιεχομένου και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση επενδυτική συμβουλή, ούτε υποκίνηση ή προσφορά για συμμετοχή σε οποιαδήποτε συναλλαγή. Καμία πληροφορία που εμπεριέχεται σε αυτό, δε θα πρέπει να εκληφθεί, σε καμία περίπτωση, ως προτεινόμενη ως κατάλληλη επένδυση για τον παραλήπτη, ούτε μέσο επίτευξης των συγκεκριμένων επενδυτικών στόχων ή κάλυψης οποιωνδήποτε άλλων αναγκών του παραλήπτη, ούτε υποκατάστατο τυχόν συμβατικών κειμένων που αφορούν τις περιγραφόμενες σε αυτό συναλλαγές. Για τους λόγους αυτούς, κάθε επενδυτής θα πρέπει να προβεί στη δική του αξιολόγηση οποιασδήποτε πληροφορίας παρέχεται στην παρούσα επικοινωνία και δε θα πρέπει να βασίζεται σε οποιαδήποτε τέτοια πληροφορία, ως εάν αυτή να αποτελούσε επενδυτική συμβουλή. Το παρόν δεν συνιστά, επίσης, έρευνα στον τομέα των επενδύσεων και, συνεπώς, δεν καταρτίστηκε από την Εταιρεία σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νόμου που αποσκοπούν στη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της έρευνας στον τομέα των επενδύσεων. Οι πληροφορίες που διατίθενται στο παρόν βασίζονται σε πληροφορίες που διατίθενται στο κοινό και θεωρούνται αξιόπιστες. Η Εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη ως προς την ακρίβεια ή πληρότητα των πληροφοριών αυτών. Οι απόψεις και εκτιμήσεις που εκτίθενται στο παρόν αφορούν την τάση της εγχώριας και των διεθνών χρηματοοικονομικών αγορών κατά την αναγραφόμενη ημερομηνία και υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς ειδοποίηση. Η Εταιρεία ενδέχεται, ωστόσο, να συμπεριλάβει στο παρόν έρευνες στον τομέα των επενδύσεων, οι οποίες έχουν εκπονηθεί από τρίτα πρόσωπα. Η εταιρεία δεν τροποποιεί τις ως άνω έρευνες, αλλά τις παραθέτει αυτούσιες, και, συνεπώς, δεν αναλαμβάνει οποιαδήποτε ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών.

March 22, 2024

www.chartwar.gr

Σχετικα αρθρα

Intrakat: Με ισχυρά καύσιμα για την εκτόξευση των μεγεθών

admin

Η νωχελική πλάγια κίνηση των Τραπεζών

admin

Αναβάλλεται το αρνητικό ντόμινο της τιμής του πετρελαίου στις αγορές

admin

Ασήμι: Η υψηλή ζήτηση για το 2024 οδηγεί στα 30 δολάρια

admin

Χρυσός: Η ανοδική κίνησή του θυμίζει το Μάρτιο του 2020

admin

S&P 500: Μπαρούτι μυρίζει κάτω από τις 5000 μονάδες

admin

Profile: Διόγκωσε περαιτέρω το ανεκτέλεστο έργων και τη κερδοφορία της

admin

Performance Technologies: Έντονη ανάπτυξη σε έσοδα και κερδοφορία

admin

Εκωφαντικό deal ύψους 2 δισ. ευρώ ανάμεσα στη ΔΕΗ και τη MYTILINEOS Energy & Metals

admin

Γενικός Δείκτης: Το κβαντικό μηχάνημα και ο εντυπωσιακός σχηματισμός

admin

Η μετοχή που δεν κάνει το χατίρι στους υποτιμητές

admin

Σε περιπέτειες το Ελληνικό Χρηματιστήριο λόγω Μέσης Ανατολής

admin