Image default
Αγορές

Σε νέο ιστορικό υψηλό ο Stoxx 600 και ο DAX

Σε νέο ιστορικό υψηλό ο Stoxx 600 και ο DAX

Υψηλότερα έκλεισαν την Τρίτη (26/3) τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, στον απόηχο των αποφάσεων των κεντρικών τραπεζών σε Ευρώπη και ΗΠΑ, οι οποίες ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, με τον Stoxx 600 και τον γερμανικό DAX να κλείνουν σε νέα επίπεδα ρεκόρ.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 0,24% στις 511,08 μονάδες (νέο ιστορικό υψηλό), εξαλείφοντας τις απώλειες που σημείωνε νωρίτερα στη συνεδρίαση. Οι περισσότεροι κλάδοι ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση σε θετικό έδαφος, με τις μετοχές του λιανικού εμπορίου να ενισχύονται κατά 1,5% και τις μετοχές των ορυχείων να υποχωρούν κατά 0,5%.

Όσον αφορά τους μεγάλους ευρωπαϊκούς δείκτες, ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε κατά 0,76% στις 18.399,23 μονάδες (νέο record high), ο βρετανικός FTSE 100 σημείωσε άνοδο 0,17% στις 7.930,96 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κέρδισε 0,41% στις 8.184,75 μονάδες. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB κατέγραψε άνοδο 0,14% στις 34.688,17 μονάδες, ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύθηκε κατά 0,36% στις 10.991,50 μονάδες και ο πορτογαλικός PSI σημείωσε άνοδο 0,37% στις 6.222,03 μονάδες.

Η υπηρεσία παράδοσης ειδών παντοπωλείου Ocado σημείωσε άνοδο 3,25% μετά την ανακοίνωση αύξησης των εσόδων της κατά 10,6% σε ετήσια βάση, στο τμήμα λιανικής, για το πρώτο τρίμηνο.

Η Maersk περιόρισε ελαφρώς τις απώλειές της, στο 2,75%, έχοντας υποχωρήσει περισσότερο νωρίτερα στη συνεδρίαση, αφού επιβεβαίωσε ότι είναι η εταιρεία που είχε ναυλώσει το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που προσέκρουσε στη γέφυρα Francis Scott Key στη Βαλτιμόρη.

Ανακοινώσεις αποτελεσμάτων πραγματοποίησαν και οι Smiths Group, Asos, Bellway, Flutter και A.G. Barr. Ανακοινώθηκε, επίσης, η τελευταία αύξηση επιτοκίων στη Νιγηρίας.

#ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ #Άνοδος #κέρδη

Σχετικα αρθρα

Στα «πράσινα» ξανά η Wall Street–Ράλι για Nasdaq και S&P 500

admin

Ανέκτησαν δυναμική οι ευρωαγορές- Θετικό κλείσιμο εβδομάδας

admin

Wall Street: Alphabet και Microsoft δίνουν ώθηση στους δείκτες

admin

Ανακτούν δυναμική οι ευρωαγορές στο άνοιγμα

admin

Ισχυρά κέρδη στις ασιατικές αγορές-Αμετάβλητα τα επιτόκια από τη BOJ

admin

Η AI θα συνεχίσει να ωθεί υψηλότερα τις τεχνολογικές μετοχές

admin

Απώλειες στη Wall Street- «Αγκάθια» το ΑΕΠ και ο πληθωρισμός

admin

Διόρθωσαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με εξαίρεση το Λονδίνο

admin

Στο «κόκκινο» η Wall Street-Βαρίδια τα μάκρο και η Meta

admin

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές- Στο επίκεντρο τα εταιρικά αποτελέσματα

admin

«Σκαμπανεβάσματα» για τον Nikkei με τα βλέμματα στην BOJ

admin

Οριακές μεταβολές στη Wall Street- Εκτοξεύθηκαν οι αποδόσεις των ομολόγων

admin