Image default
Αγορές

Wall Street: Νέο ρεκόρ ο S&P 500-Άλμα ο Dow Jones

Wall Street: Νέο ρεκόρ ο S&P 500-Άλμα ο Dow Jones

Ανοδικό ήταν το κλείσιμο στους βασικούς δείκτες της Wall Street στη συνεδρίαση της Τετάρτης (27/3), με το «rebound» να έρχεται έπειτα από τρεις διαδοχικές πτώσεις.

Πιο συγκεκριμένα, ο Dow Jones έκλεισε με κέρδη 477 μονάδων ή 1,22% υψηλότερα, στις 39,760.08 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,91% στις 5,248.49 μονάδες (νέο ιστορικό υψηλό) και ο Nasdaq Composite κατέγραψε κέρδη 0,51% στις 16,399.52 μονάδες.

Ταυτόχρονα, οι μετοχές με τις καλύτερες επιδόσεις της Τετάρτης περιλαμβάνουν την Cintas , με άνοδο 7% λόγω των αποτελεσμάτων της που ήταν καλύτερα από τα αναμενόμενα, ενώ μετοχές της Merck σημείωσαν άνοδο σχεδόν 5%, σημειώνοντας νέο ιστορικό υψηλό.

Να σημειωθεί, πως με μόνο μία συνεδρίαση να απομένει για την ολοκλήρωση του Μαρτίου, -δεδομένου πως μεθαύριο η αγορά θα είναι κλειστή για την αργία της Μεγάλης Παρασκευής των Καθολικών-, ο Dow μετρά συνολική άνοδο της τάξεως του 1,4%, ενώ ο S&P και ο Nasdaq βρίσκονται περίπου στο +2,4% και 1,4% αντιστοίχως.

Αντιστοίχως, η συμπλήρωση του πρώτου τριμήνου για το 2024 συνοδεύεται από ισχυρά κέρδη που δημιουργούν θετικούς οιωνούς για την αγορά. Τα κέρδη του Dow για το τρίμηνο κυμαίνονται στο 4,9%, για τον πλέον κερδισμένο S&P 500 στο 9,4% και για τον Nasdaq στο 8,7%.

Οι επιδόσεις αυτές μεταφράζονται στο καλύτερο τρίμηνο για τον S&P από το 2019 και το καλύτερο για τον Dow από το 2021, αν και οι επενδυτές θα θυμούνται το διάστημα αυτό κυρίως για τα συνεχόμενα ρεκόρ που σημείωσαν όλοι οι δείκτες.

Υπάρχουν όμως, πολλοί παράγοντες κινδύνου που μπορούν να επηρεάσουν την ανοδική τάση της αγοράς, από εξωτερικές απειλές όπως η αστάθεια της κινεζικής αγοράς και η κρίση στη Μέση Ανατολή, μέχρι εγχώριους παράγοντες με πιο σημαντικό την πολιτική που θα εφαρμόσει η Fed.

Υπενθυμίζεται, πως στην τελευταία της συνεδρίαση, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα έδωσε ένδειξη για τρεις μειώσεις των επιτοκίων κατά τη διάρκεια του έτους, αλλά πολλά μπορεί να αλλάξουν μέχρι τον Ιούνιο, όταν αναμένεται η πρώτη μείωση.

Απώλειες για το πετρέλαιο λόγω αύξησης των αμερικανικών αποθεμάτων αργού

Υποχώρησαν οι τιμές πετρελαίου για δεύτερη ημέρα την Τετάρτη, καθώς τα αμερικανικά αποθέματα αργού αυξήθηκαν.

Ειδικότερα, το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Μαΐου υποχώρησε κατά 27 cents ή 0,33% στα 81.35 δολάρια το βαρέλι. Παράλληλα, το Brent παράδοσης Μαΐου έχασε 16 cents ή 0,19% στα 86,09 δολάρια το βαρέλι.

Τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ, στα οποία δεν περιλαμβάνεται το στρατηγικό απόθεμα πετρελαίου, αυξήθηκαν κατά 3,2 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που έληξε στις 22 Μαρτίου, σύμφωνα με την Energy Information Administration. Τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 1,3 εκατ. βαρέλια.

Η εγχώρια παραγωγή αργού παρέμεινε αμετάβλητη στα 13,1 εκατ.  βαρέλια ημερησίως.

Σημειώνεται ότι το WTI έχει ενισχυθεί κατά 13,54% από την αρχή του έτους μέχρι στιγμής, ενώ το Brent έχει αυξηθεί κατά 11,75%.

#Wall_Street #ΗΠΑ #ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ #δείκτες #μετοχές

Σχετικα αρθρα

Στα «πράσινα» ξανά η Wall Street–Ράλι για Nasdaq και S&P 500

admin

Ανέκτησαν δυναμική οι ευρωαγορές- Θετικό κλείσιμο εβδομάδας

admin

Wall Street: Alphabet και Microsoft δίνουν ώθηση στους δείκτες

admin

Ανακτούν δυναμική οι ευρωαγορές στο άνοιγμα

admin

Ισχυρά κέρδη στις ασιατικές αγορές-Αμετάβλητα τα επιτόκια από τη BOJ

admin

Η AI θα συνεχίσει να ωθεί υψηλότερα τις τεχνολογικές μετοχές

admin

Απώλειες στη Wall Street- «Αγκάθια» το ΑΕΠ και ο πληθωρισμός

admin

Διόρθωσαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με εξαίρεση το Λονδίνο

admin

Στο «κόκκινο» η Wall Street-Βαρίδια τα μάκρο και η Meta

admin

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές- Στο επίκεντρο τα εταιρικά αποτελέσματα

admin

«Σκαμπανεβάσματα» για τον Nikkei με τα βλέμματα στην BOJ

admin

Οριακές μεταβολές στη Wall Street- Εκτοξεύθηκαν οι αποδόσεις των ομολόγων

admin