Image default
Αγορές

Νέα ρεκόρ στις ευρωαγορές- Άλμα 6,8% στο τρίμηνο

Νέα ρεκόρ στις ευρωαγορές- Άλμα 6,8% στο τρίμηνο

Υψηλότερα έκλεισαν οι ευρωαγορές την Πέμπτη (28/3), αλλά και το πρώτο τρίμηνο του 2024, έχοντας επιτύχει άνοδο 6,8%, καθώς τα στοιχεία για τον πληθωρισμό συνεχίζουν να δείχνουν ότι οι πιέσεις από τις υψηλότερες τιμές εξασθενούν.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε στις 512,66 μονάδες, με άνοδο 0,18% για την ημέρα, αφού σημείωσε ένα ακόμη ιστορικό υψηλό τον Μάρτιο – σκαρφαλώνοντας πάνω από τις 513 μονάδες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. Ήταν το καλύτερο τρίμηνο του τελευταίου έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία της Lseg, και ο καλύτερος μήνας από τον Δεκέμβριο του 2023.

Όσον αφορά τους μεγάλους ευρωπαϊκούς δείκτες, ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε κατά 0,15% στις 18.504,51 μονάδες, ο βρετανικός FTSE 100 σημείωσε άνοδο 0,26% στις 7.952,62 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε οριακά υψηλότερα (+0,01%) στις 8.205,81 μονάδες. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB υποχώρησε κατά 0,07% στις 34.734,73 μονάδες, ο ισπανικός IBEX 35 διολίσθησε κατά 0,33% στις 11.074,60 μονάδες, ενώ ο πορτογαλικός PSI κατέγραψε οριακή άνοδο 0,06% στις 6.280,50 μονάδες. Σημειώνεται ότι ο DAX και ο CAC 40 έκλεισαν σε νέα ιστορικά υψηλά.

Οι μετοχές του ταξιδιωτικού κλάδου, οι οποίες ηγήθηκαν των κερδών καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, κινήθηκαν περίπου 0,95% υψηλότερα, ενώ οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας υποχώρησαν κατά 0,5%. Η JD Sports Fashion πραγματοποίησε άλμα 15,65%, αφού εξέδωσε ενημέρωση που καθησύχασε τους επενδυτές σχετικά με τις προοπτικές της εταιρείας.

Στο μέτωπο των δεδομένων, τα στοιχεία για το βρετανικό ακαθάριστο εγχώριο προϊόν, που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη, επιβεβαίωσαν ότι η βρετανική οικονομία έπεσε σε ύφεση το 2023, με συρρίκνωση 0,3% το τελευταίο τρίμηνο. Εν τω μεταξύ, η στατιστική υπηρεσία της Γερμανίας ανακοίνωσε ότι τον Φεβρουάριο η απασχόληση κινήθηκε ελαφρώς υψηλότερα.

Οι αγορές θα παραμείνουν κλειστές για τη Μεγάλη Παρασκευή (29/3) και τη Δευτέρα (1/4) του Πάσχα των Καθολικών, ενώ οι περισσότερες συναλλαγές στην περιοχή θα συνεχιστούν από την Τρίτη.

#ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ #ευρωπαϊκά_χρηματιστήρια_ #Άνοδος #κέρδη

Σχετικα αρθρα

Στα «πράσινα» ξανά η Wall Street–Ράλι για Nasdaq και S&P 500

admin

Ανέκτησαν δυναμική οι ευρωαγορές- Θετικό κλείσιμο εβδομάδας

admin

Wall Street: Alphabet και Microsoft δίνουν ώθηση στους δείκτες

admin

Ανακτούν δυναμική οι ευρωαγορές στο άνοιγμα

admin

Ισχυρά κέρδη στις ασιατικές αγορές-Αμετάβλητα τα επιτόκια από τη BOJ

admin

Η AI θα συνεχίσει να ωθεί υψηλότερα τις τεχνολογικές μετοχές

admin

Απώλειες στη Wall Street- «Αγκάθια» το ΑΕΠ και ο πληθωρισμός

admin

Διόρθωσαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με εξαίρεση το Λονδίνο

admin

Στο «κόκκινο» η Wall Street-Βαρίδια τα μάκρο και η Meta

admin

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές- Στο επίκεντρο τα εταιρικά αποτελέσματα

admin

«Σκαμπανεβάσματα» για τον Nikkei με τα βλέμματα στην BOJ

admin

Οριακές μεταβολές στη Wall Street- Εκτοξεύθηκαν οι αποδόσεις των ομολόγων

admin