Image default
Ευρώπη

Αναδιανομή κρατουμένων σε όλη την ΕΕ ζητούν οι Ευρωσκεπτικιστές της Σουηδίας

Το νέο σουηδικό ευρωσκεπτικιστικό ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές του Folklistan, με επικεφαλής την ευρωβουλευτή Sara Skyttedal (που ανήκε προηγουμένως στο ΕΛΚ), σκοπεύει να πιέσει για μια οδηγία της ΕΕ που θα διευκολύνει την αποστολή καταδίκων για να εκτίσουν τις ποινές τους σε φυλακές άλλων χωρών της ΕΕ.

Την Τρίτη, η Skyttedal και ο πρώην σουηδός σοσιαλδημοκράτης Ευρωβουλευτής Jan Emanuel παρουσίασαν τη νεότερη πρόταση της νέας ευρωσκεπτικιστικής λίστας της ΕΕ έξω από τη φυλακή Täby, βόρεια της Στοκχόλμης, ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου για την προώθηση της μεταφοράς κρατουμένων σε όλο το μπλοκ.

«Προτείνουμε μια νέα οδηγία της ΕΕ για την εκτέλεση των ποινών σε άλλες χώρες της ΕΕ και την αποστολή κρατουμένων σε άλλες χώρες της ΕΕ», δήλωσε η Skyttedal, προσθέτοντας ότι θέλει να χρησιμοποιήσει τα δίκτυά της στις Βρυξέλλες για να βάλει το θέμα στην ημερήσια διάταξη.

Με τη βοήθεια της ΕΕ, η ιδέα είναι να χαρτογραφηθούν οι κενές θέσεις φυλακών σε άλλα κράτη μέλη που θα μπορούσαν να ενοικιαστούν και να διανεμηθούν σε χώρες όπως η Σουηδία με έλλειψη χώρου.

Ο Emanuel συνέχισε δηλώνοντας ότι η εισαγωγή ενός τέτοιου συστήματος έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει την αύξηση της βίας των συμμοριών στη Σουηδία, καθώς οι εγκληματίες συμμοριών θα μπορούσαν να τοποθετηθούν μακριά από τις συμμορίες τους.

Ωστόσο, μόνον η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί να προτείνει οδηγίες και όχι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, οπότε δεν είναι σαφές πώς θα προχωρήσει η πρότασή τους αυτή.

Η Skyttedal εγκατέλειψε τους Χριστιανοδημοκράτες τον Φεβρουάριο, καθώς το κόμμα την έβγαλε από την πρώτη θέση των υποψηφίων του για τις ευρωεκλογές, αφού έγινε γνωστό ότι είχε υποβάλει αίτηση για ένταξη στους ακροδεξιούς Σουηδούς Δημοκράτες (ECR).

Πριν από δύο εβδομάδες, ίδρυσε το δικό της κίνημα, το οποίο περιγράφει ως «εκλογικό συνασπισμό» ανθρώπων με διαφορετικό πολιτικό υπόβαθρο στη σουηδική πολιτική, οι οποίοι είναι όλοι «κουρασμένοι να μαστιγώνονται από τα σκληρά κομματικά μαστίγια».

Η νέα λίστα της Skyttedal είναι εμπνευσμένη από τη Λίστα του Ιουνίου, ένα βραχύβιο σουηδικό ευρωσκεπτικιστικό κόμμα που ιδρύθηκε το 2004 και κέρδισε τρεις έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εκείνη τη χρονιά.

Σχετικα αρθρα

HSBC: Άνω των προσδοκιών τα κέρδη α’ τριμήνου – Αποχωρεί αιφινιδιαστικά ο Noel Quinn

admin

Καπιταλιστικά ρήγματα στην κομμουνιστική Κούβα

admin

Πού επενδύει το «χρυσό» 0,001%, του κόσμου;

admin

Γεν: Ενισχύεται σημαντικά μετά από παρεμβάσεις της ιαπωνικής κεντρικής τράπεζας

admin

Τελικό «πράσινο φως των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ στο Σύμφωνο Σταθερότητας

admin

Φόρους 800 εκατομμύρια ευρώ πλήρωσαν δυτικές τράπεζες που παραμένουν στη Ρωσία

admin

Γερμανία: Δικάζονται οι ύποπτοι για την υπόθεση Reichsbuerger με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας

admin

Πυρά κατά Μακρόν λόγω πρότασης για «ανοιχτή συζήτηση» για την πυρηνική αποτροπή

admin

Pfizergate: Βελγικό δικαστήριο σε σύγκρουση με την εισαγγελία της ΕΕ για τις αρμοδιότητες

admin

Έκκληση στους Λετονούς να μετατρέψουν τα υπόγεια σε καταφύγια αεράμυνας

admin

Ανησυχία στην Ιταλία για την «προσωρινή διαχείριση» της Ariston Thermo Group από την Gazprom

admin

Μεγάλες ζημίες λόγω Τουρκίας για την βουλγαρική εταιρεία αερίου

admin