Image default
Αγορές

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές- Τεχνολογικό ράλι στο Χονγκ Κονγκ

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές- Τεχνολογικό ράλι στο Χονγκ Κονγκ

Σε θετικό έδαφος κινήθηκαν την Τρίτη (23/4) οι περισσότερες ασιατικές μετοχές, με εξαίρεση τις κινεζικές, με τους επενδυτές να εστιάζουν στο νέο γύρο των εταιρικών αποτελεσμάτων, καθώς και στις ενδείξεις σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι με τα επιτόκια των κεντρικών τραπεζών.

Οι περιφερειακές αγορές έλαβαν ώθηση από το ισχυρό κλείσιμο της Wall Street τη Δευτέρα (22/4), καθώς οι αμερικανικοί δείκτες ανέκαμψαν έπειτα από δύο συνεχόμενες εβδομάδες απωλειών. Ωστόσο, αυτό το rebound χάνει ήδη τη δυναμική του, με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (futures) να υποχωρούν ελαφρά στις σημερινές συναλλαγές.

Από την άλλη πλευρά, οι κινεζικές μετοχές παρουσίασαν τις χειρότερες ημερήσιες επιδόσεις. Η πρόσφατη ανάκαμψή τους φαίνεται πως έφτασε στο peak της, ειδικά τη στιγμή που οι αγορές αναζητούν περισσότερες διαβεβαιώσεις για κίνητρα από το Πεκίνο.

Υπενθυμίζεται ότι οι κινεζικές αγορές ενισχύθηκαν απότομα μετά τα χαμηλά πενταετίας που σημειώθηκαν στα τέλη Ιανουαρίου, εν μέσω ορισμένων ενδείξεων βελτίωσης της κινεζικής οικονομίας και καθώς η κυβέρνηση διατήρησε την αυξητική της τάση στις «ενέσεις» ρευστότητας.

Ωστόσο, η δυναμική των κινεζικών μετοχών επιβραδύνθηκε στις πρόσφατες συνεδριάσεις, καθώς τα στοιχεία για τον Μάρτιο έδειξαν ότι η ανάπτυξη επιβραδύνθηκε και πάλι. Παράλληλα, το Πεκίνο έχει προσφέρει ελάχιστες ενδείξεις για περισσότερα μέτρα τόνωσης.

Το τεχνολογικό ράλι έδωσε ώθηση στο δείκτη Hang Seng του Χονγκ Κονγκ. Ο κολοσσός στον χώρο των βιντεοπαιχνιδιών, Tencent, κατέγραψε «άλμα» 3%, καθώς κυκλοφόρησε ένα βιντεοπαιχνίδι νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το οποίο περίμεναν με ανυπομονησία οι gamers.

Οι ευρύτερες ασιατικές αγορές κινήθηκαν σε στενό εύρος την Τρίτη, έχοντας σημειώσει έντονες απώλειες τις τελευταίες δύο εβδομάδες, εν μέσω φόβων για παραμονή των υψηλών επιτοκίων στις ΗΠΑ και απουσίας διάθεσης από πλευράς των επενδυτών για ανάληψη ρίσκου.

Ειδικότερα, λίγο πριν ολοκληρωθεί η συνεδρίαση της Τρίτης, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei ενισχύεται κατά 0,25% στις 37.554 μονάδες και στην Αυστραλία ο ASX/200 κερδίζει 0,37% στις 7.677,30 μονάδες.

Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,72% στις 3.022,70 μονάδες και ο Shenzhen Component χάνει 0,35% στις 9.206,66 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng «σκαρφαλώνει» κατά 1,67% στις 16.788 μονάδες, ενώ στη Νότια Κορέα ο KOSPI κινείται πτωτικά κατά 0,08% στις 2.627,31 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία της S&P Global δείχνουν πως ο σύνθετος PMI της Αυστραλίας άγγιξε υψηλό διετίας και διαμορφώθηκε στο 53,6 από 53,3 τον Μάρτιο, ενώ στην Ιαπωνία η επιχειρηματική δραστηριότητα επεκτάθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων οκτώ μηνών, με τον σύνθετο PMI να σκαρφαλώνει στο 52,6 από 51,7 τον Μάρτιο.

#ασιατικά_χρηματιστήρια

Σχετικα αρθρα

Ώθηση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια από τις τράπεζες της Γαλλίας

admin

Χονγκ Κονγκ-Ταϊβάν «έσωσαν» την Ασία μετά τα αποτελέσματα της Apple

admin

Κέρδη, με τεχνολογική ώθηση, στη Wall Street

admin

Με μεικτά πρόσημα και «παράπονα» στη Fed έκλεισαν οι ευρωαγορές

admin

Υψηλότερο άνοιγμα στην Wall Street μετά την απόφαση της Fed

admin

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές μετά τις αποφάσεις της Fed

admin

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές- «Άλμα» στο Χονγκ Κονγκ

admin

Έντονη μεταβλητότητα στη Wall Street μετά τον «πάγο» της Fed

admin

Ευρώπη: Κλειστά τα περισσότερα χρηματιστήρια – Απώλειες στο Λονδίνο

admin

Αναγνωριστικές κινήσεις στη Wall Street πριν τη Fed

admin

Ήπια άνοδος για τον FTSE 100 στις… λειψές ευρωαγορές

admin

Απώλειες σε Ιαπωνία και Αυστραλία- Βλέμματα σε Fed και γιεν

admin