Image default
Αγορές

Νέες απώλειες στη Wall Street- Στο επίκεντρο η Fed

Νέες απώλειες στη Wall Street- Στο επίκεντρο η Fed

Με μικρή πτώση ολοκληρώθηκε και η συνεδρίαση της Πέμπτης (6/1) για τους βασικούς δείκτες της Wall Street, στον απόηχο της δημοσίευσης των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) για τη νομισματική της πολιτική.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 0,47% στις 36.236,34 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 έχασε 0,10% στις 4.696 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε απώλειες 0,13% στις 15.080,90 μονάδες.

Σύμφωνα με τα πρακτικά, μεταξύ των αξιωματούχων της Federal Reserve συμφωνήθηκε όχι μόνο η επίσπευση της μείωσης των επιτοκίων, αλλά και η συρρίκνωση του ισολογισμού της Fed, ύψους 8,9 τρισ. δολαρίων.

Στα μάκρο της ημέρας, το εμπορικό έλλειμα στις ΗΠΑ ανήλθε τον Νοέμβριο στα 80,2 δισ. δολάρια έναντι 67,2 δισ. δολαρίων που ήταν η αναθεωρημένη μέτρηση για τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου.

«Άλμα» για το πετρέλαιο ελέω Καζακστάν

Με ισχυρή άνοδο έκλεισαν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, καθώς η εξέγερση στο Καζακστάν ευνόησε τον «μαύρο χρυσό».

Παράλληλα, οι επενδυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις στη Λιβύη, όπου η παραγωγή πετρελαίου έχει μειωθεί κατά επιπλέον 50.000 βαρέλια την ημέρα λόγω των εργασιών επισκευής σε έναν κεντρικό αγωγό. Μάλιστα, σε συνδυασμό με τις βλάβες σε πετρελαϊκά πεδία, η λιβυκή παραγωγή αναμένεται σύντομα να μειωθεί κατά περισσότερα από 500.000 βαρέλια την ημέρα.

Με αυτά τα δεδομένα, το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Φεβρουαρίου ενισχύθηκε κατά 1,61 δολάρια ή 2,07% στα 79,46 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Το πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Μαρτίου πρόσθεσε 1,85 δολάρια ή 2,3% στα 82,65 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe.

«Βουτιά» 2% για τον χρυσό

Ισχυρή πτώση κατέγραψε ο χρυσός στη συνεδρίαση της Πέμπτης, σημειώνοντας την πιο απότομη ημερήσια πτώση σε διάστημα έξι εβδομάδων.

Τα πρακτικά της Fed έπαιξαν τον ρόλο τους, καθώς συνέχισαν να πιέζουν το πολύτιμο μέταλλο, με το πιο ενεργό συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης να «βυθίζεται» κατά 2%, καθώς η πιθανότητα ταχύτερης αύξησης των επιτοκίων κάνει πιο ελκυστικά τα ομόλογα.

Έτσι, ο χρυσός παραδόσεως Φεβρουαρίου υποχώρησε κατά 35,90 δολάρια ή 2%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 1.789,20 δολάρια ανά ουγγιά.

Αντίστοιχα, το ασήμι παραδόσεως Μαρτίου υποχώρησε κατά 98 σεντς ή 4,2% στα 22,19 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ και ο χαλκός παραδόσεως Μαρτίου έχασε 5,9 σεντς ή 1,3%, στα 4,3545 δολάρια ανά λίβρα.

Επιπλέον, η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου των ΗΠΑ ενισχύθηκε στο 1,726, ενώ από την αρχή της εβδομάδας έχει προσθέσει περίπου 21 μονάδες βάσης.

  • Wall Street
  • FEDERAL RESERVE
  • ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ
  • χρυσός
  • εμπορικό έλλειμα
  • καζακστάν

    Σχετικα αρθρα

    Απώλειες στη Wall Street- «Αγκάθια» το ΑΕΠ και ο πληθωρισμός

    admin

    Διόρθωσαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με εξαίρεση το Λονδίνο

    admin

    Στο «κόκκινο» η Wall Street-Βαρίδια τα μάκρο και η Meta

    admin

    Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές- Στο επίκεντρο τα εταιρικά αποτελέσματα

    admin

    «Σκαμπανεβάσματα» για τον Nikkei με τα βλέμματα στην BOJ

    admin

    Οριακές μεταβολές στη Wall Street- Εκτοξεύθηκαν οι αποδόσεις των ομολόγων

    admin

    Χάνεται το momentum στις Ευρωαγορές- Στο κόκκινο τα κυριότερα χρηματιστήρια

    admin

    Επεκτείνονται τα κέρδη του Nasdaq- Ράλι 12% για την Tesla

    admin

    «Χτίζουν» πάνω στο θετικό μομέντουμ οι ευρωαγορές στο άνοιγμα

    admin

    Τεχνολογικό ράλι στα ασιατικά χρηματιστήρια – Ποιοι δείκτες ξεχώρισαν

    admin

    Wall Street: Συνεχίζεται το ράλι, με οδηγό τις ανακοινώσεις κερδών

    admin

    Υψηλότερα οι Ευρωαγορές- Νέο ρεκόρ για τον βρετανικό FTSE 100

    admin