Image default
Αγορές

Wall Street:Οι αναλυτές διχάζονται για τη διάρκεια του τεχνολογικού ράλι

Wall Street:Οι αναλυτές διχάζονται για τη διάρκεια του τεχνολογικού ράλι

Οι μετοχές των κορυφαίων αμερικανικών εταιρειών τεχνολογίας έχουν ανακάμψει δυναμικά τις τελευταίες εβδομάδες, μετά την πρωτοφανή πτώση τους στο πρώτο εξάμηνο, με τους επενδυτές να τρέφουν ελπίδες ότι ο κλάδος μπορεί τελικά να μην αντιμετωπίσει μια παγκόσμια ύφεση.

Οι κολοσσοί της τεχνολογίας, Apple, Microsoft, Alphabet, Amazon και Tesla έχουν προσθέσει συνολικά  1,3 τρισεκατομμύρια δολάρια στη συνδυασμένη αγοραία τους αξία από τις αρχές Ιουλίου, με αυτά τα κέρδη να βοηθούν τον Nasdaq να σημειώσει άνοδο 14,8% από τις αρχές Ιουλίου.

Ωστόσο, παρά το αισιόδοξο κλίμα που φαίνεται να προδιαγράφεται, καθώς η Federal Reserve υποδεικνύει ότι θα διατηρήσει τη στάση της για επιθετική νομισματική πολιτική προκειμένου να αντιμετωπίσει τον εκτοξευμένο πληθωρισμό, ορισμένοι αναλυτές προειδοποιούν ότι το καλοκαιρινό τεχνολογικό ράλι μπορεί να είναι βραχύβιο.

«Τα κέρδη μέχρι στιγμής, για το β τρίμηνο του 2022, οδήγησαν σε σημαντικές καθοδικές προσαρμογές στις προβλέψεις κερδών για τον Nasdaq, συμπεριλαμβανομένης της περικοπής 5,5% σε σχέση με την εκτίμηση του 2022 και μείωσης 6,5% στις προβλέψεις για το 2023. Αυτό θα μεταφραστεί σε δισεκατομμύρια που θα εξαφανιστούν από τα κέρδη των αμερικανικών εταιρειών τεχνολογίας», τονίζει στους FT ο Andrew Lapthorne, αναλυτής στη Société Générale.

Ωστόσο, κάποιοι άλλοι αναλυτές, θεωρούν ότι η μακροπρόθεσμη επένδυση στις μετοχές τεχνολογίας παρουσιάζει μια σταθερή δυναμική, ακόμη και αν υπάρχουν βραχυπρόθεσμα εμπόδια.

Η Polar Capital, εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων με έδρα το Λονδίνο, προειδοποιεί ότι τα περιθώρια κέρδους θα μπορούσαν να πιεστούν λόγω των πληθωριστικών πιέσεων, του αυξανόμενου κόστους μισθών, των προκλήσεων της αλυσίδας εφοδιασμού και της δυναμικής του δολαρίου των ΗΠΑ. Ωστόσο, αναμένει ότι οι τεχνολογικές δαπάνες παγκοσμίως θα αυξηθούν μεταξύ 2 και 4% σε όρους δολαρίου φέτος.

Με τη σειρά του, ο Jonathan Curtis, συνδιευθυντής του τεχνολογικού fund, Franklin Templeton, δήλωσε στους Financial Times ότι ο τεχνολογικός τομέας εξακολουθεί να διαπραγματεύεται με premium σε σχέση με την αγορά μετοχών των ΗΠΑ, αλλά αυτό δικαιολογείται από τα ανώτερα θεμελιώδη μεγέθη του.

  • Wall Street
  • μετοχές
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΗΠΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

    Σχετικα αρθρα

    Ανακτούν δυναμική οι ευρωαγορές στο άνοιγμα

    admin

    Ισχυρά κέρδη στις ασιατικές αγορές-Αμετάβλητα τα επιτόκια από τη BOJ

    admin

    Η AI θα συνεχίσει να ωθεί υψηλότερα τις τεχνολογικές μετοχές

    admin

    Απώλειες στη Wall Street- «Αγκάθια» το ΑΕΠ και ο πληθωρισμός

    admin

    Διόρθωσαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με εξαίρεση το Λονδίνο

    admin

    Στο «κόκκινο» η Wall Street-Βαρίδια τα μάκρο και η Meta

    admin

    Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές- Στο επίκεντρο τα εταιρικά αποτελέσματα

    admin

    «Σκαμπανεβάσματα» για τον Nikkei με τα βλέμματα στην BOJ

    admin

    Οριακές μεταβολές στη Wall Street- Εκτοξεύθηκαν οι αποδόσεις των ομολόγων

    admin

    Χάνεται το momentum στις Ευρωαγορές- Στο κόκκινο τα κυριότερα χρηματιστήρια

    admin

    Επεκτείνονται τα κέρδη του Nasdaq- Ράλι 12% για την Tesla

    admin

    «Χτίζουν» πάνω στο θετικό μομέντουμ οι ευρωαγορές στο άνοιγμα

    admin