Image default
Αγορές

Στο «κόκκινο» οι ευρωαγορές: «Φρένο» στο 6ήμερο ανοδικό σερί

Στο «κόκκινο» οι ευρωαγορές: «Φρένο» στο 6ήμερο ανοδικό σερί

Τη χειρότερη συνεδρίαση της χρονιάς ολοκλήρωσαν σήμερα (19/1) τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, τα οποία επηρεάζονται από τη «βουτιά» της Wall Street και τους συνεπακόλουθους φόβους των επενδυτών για παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση.

Ειδικότερα, στη συνεδρίαση της Πέμπτης ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε κατά 1,54% και έκλεισε στις 450,46 μονάδες, βάζοντας τέλος στο εξαήμερο ανοδικό σερί τους, σημειώνοντας μάλιστα τη μεγαλύτερη ποσοστιαία πτώση του από τις 15 Δεκεμβρίου 2022. Μεγάλος χαμένος της ημέρας ο τεχνολογικός κλάδος (-2,9%), ενώ απώλειες άνω του 2% κατέγραψαν οι κλάδοι του λιανεμπορίου, της βιομηχανίας, της ενέργειας και των εξορύξεων.

Στη Γερμανία ο DAX διολίσθησε 1,72% στις 14.920,36 μονάδες, στη Βρετανία ο FTSE 100 έχασε 1,07% στις 7.747,29 μονάδες, στη Γαλλία ο CAC 40 κατέγραψε «βουτιά» 1,86% στις 6.951,87 μονάδες, στην Ισπανία ο IBEX 35 σημείωσε πτώση 1,57% στις 8.793,10 μονάδες και στην Ιταλία ο FTSE MIB έκλεισε στο -1,75% και τις 25.596,28 μονάδες.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), που διεξήχθη τον περασμένο Δεκέμβριο. Μεταξύ άλλων, στα πρακτικά που δημοσιεύθηκαν σήμερα αναφέρεται ότι «τα επιτόκια πρέπει να αυξηθούν περαιτέρω και με σταθερό ρυθμό μέχρι να φτάσουν σε ικανοποιητικό επίπεδο ώστε να διασφαλιστεί πως ο πληθωρισμός θα επιστρέψει στον στόχο του 2%».

Σε ομιλία της στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, η επικεφαλής της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ σημείωσε ότι «ο πληθωρισμός, με βάση όλες τις μετρήσεις, όπως και να τον κοιτάξεις, είναι πολύ υψηλός. Θα παραμείνουμε στην πορεία μας μέχρι να φτάσουμε σε εκείνη τη στιγμή που έχουμε κινηθεί σε περιοριστικά επίπεδα, για αρκετό χρονικό διάστημα ώστε να μπορέσουμε να οδηγήσουμε τον πληθωρισμός στο 2% εγκαίρως».

  • ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
  • ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΚΤ
  • Stoxx 600
  • τεχνολογικός κλάδος

    Σχετικα αρθρα

    Ανακτούν δυναμική οι ευρωαγορές στο άνοιγμα

    admin

    Ισχυρά κέρδη στις ασιατικές αγορές-Αμετάβλητα τα επιτόκια από τη BOJ

    admin

    Η AI θα συνεχίσει να ωθεί υψηλότερα τις τεχνολογικές μετοχές

    admin

    Απώλειες στη Wall Street- «Αγκάθια» το ΑΕΠ και ο πληθωρισμός

    admin

    Διόρθωσαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με εξαίρεση το Λονδίνο

    admin

    Στο «κόκκινο» η Wall Street-Βαρίδια τα μάκρο και η Meta

    admin

    Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές- Στο επίκεντρο τα εταιρικά αποτελέσματα

    admin

    «Σκαμπανεβάσματα» για τον Nikkei με τα βλέμματα στην BOJ

    admin

    Οριακές μεταβολές στη Wall Street- Εκτοξεύθηκαν οι αποδόσεις των ομολόγων

    admin

    Χάνεται το momentum στις Ευρωαγορές- Στο κόκκινο τα κυριότερα χρηματιστήρια

    admin

    Επεκτείνονται τα κέρδη του Nasdaq- Ράλι 12% για την Tesla

    admin

    «Χτίζουν» πάνω στο θετικό μομέντουμ οι ευρωαγορές στο άνοιγμα

    admin