Image default
Αγορές

JP Morgan: Μειώνει σε underweight τη σύσταση των ευρωπαϊκών μετοχών

JP Morgan: Μειώνει σε underweight τη σύσταση των ευρωπαϊκών μετοχών

Αλλάζει στάση για τις ευρωπαϊκές μετοχές η JP Morgan, η οποία εδώ και καιρό διατηρούσε την προτίμησή της εκεί έναντι των μετοχών των ΗΠΑ, αφού πλέον γυρίζει τη στάση της σε underweight.

 

Πιο συγκεκριμένα, η αμερικάνικη τράπεζα είναι overweight στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ιαπωνίας και πιο μικρές αγορές στο περιβάλλον των ανεπτυγμένων όπως η Ελβετία. Ωστόσο, παραμένει επιφυλακτική για τις αναδυόμενες αγορές, όπου τηρεί στάση neutral έναντι των ανεπτυγμένων, και διατηρεί underweight στάση στις ΗΠΑ προσθέτοντας και την Ευρωζώνη.

Ο οίκος σημειώνει ότι οι μετοχές στην Ευρώπη ευνοήθηκαν το τελευταίο διάστημα από την πτώση της τιμής στο φυσικό αέριο και από την επαναλειτουργία της Κίνας. Πλέον οι ευρωπαϊκές μετοχές είναι η long θέση του consensus των αναλυτών.

Παράλληλα, η JP Morgan εξηγεί ότι η Ευρωζώνη είναι ένα παγκόσμιο κυκλικό trade. «Η βελτίωση στην δραστηριότητα της Ευρωζώνης είναι πιθανότατα πίσω μας,  σε αντίθεση με την ΕΚΤ που είναι πιθανό να παραμείνει αυστηρή στην πολιτική της για τα ευρωπαϊκά επιτόκια, λόγω του επίμονου πληθωρισμού. Η περιοχή εξακολουθεί να εμφανίζει φθηνές αποτιμήσεις, αλλά ιστορικά όταν προεξοφλείται ύφεση στις ΗΠΑ, οι ευρωπαϊκές μετοχές υποαποδίδουν», τονίζουν οι αναλυτές.

JP2

Παράλληλα, εκτιμούν ότι οι πιο αμυντικοί κλάδοι, όπως τα βασικά καταναλωτικά αγαθά, οι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας και οι υπηρεσίες υγείας,  θα έχουν καλύτερες επιδόσεις στο β ’εξάμηνο, λόγω των χαμηλότερων αποδόσεων των ομολόγων και της ανατροπής των δεικτών PMI. Επίσης, φέτος είναι underweight στις μετοχές αξίας, σε αντίθεση με πέρυσι που ήταν overweight.

Στο πλαίσιο αυτό – και ενώ εκτιμά πως οι μετοχές ανάπτυξης θα υπεραποδώσουν των μετοχών αξίας φέτος, ενώ είναι επίσης πιο εποικοδομητική για τον κλάδο της τεχνολογίας από τον περασμένο Οκτώβριο, η JP Morgan δεν περιμένει ότι η τεχνολογία θα συνεχίσει να αποδίδει τόσο ισχυρά όσο έχει κάνει μέχρι σήμερα. 

  • JP Morgan
  • ευρωπαϊκές μετοχές
  • ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

    Σχετικα αρθρα

    Απώλειες στη Wall Street- «Αγκάθια» το ΑΕΠ και ο πληθωρισμός

    admin

    Διόρθωσαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με εξαίρεση το Λονδίνο

    admin

    Στο «κόκκινο» η Wall Street-Βαρίδια τα μάκρο και η Meta

    admin

    Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές- Στο επίκεντρο τα εταιρικά αποτελέσματα

    admin

    «Σκαμπανεβάσματα» για τον Nikkei με τα βλέμματα στην BOJ

    admin

    Οριακές μεταβολές στη Wall Street- Εκτοξεύθηκαν οι αποδόσεις των ομολόγων

    admin

    Χάνεται το momentum στις Ευρωαγορές- Στο κόκκινο τα κυριότερα χρηματιστήρια

    admin

    Επεκτείνονται τα κέρδη του Nasdaq- Ράλι 12% για την Tesla

    admin

    «Χτίζουν» πάνω στο θετικό μομέντουμ οι ευρωαγορές στο άνοιγμα

    admin

    Τεχνολογικό ράλι στα ασιατικά χρηματιστήρια – Ποιοι δείκτες ξεχώρισαν

    admin

    Wall Street: Συνεχίζεται το ράλι, με οδηγό τις ανακοινώσεις κερδών

    admin

    Υψηλότερα οι Ευρωαγορές- Νέο ρεκόρ για τον βρετανικό FTSE 100

    admin