Image default
Ευρώπη

Αύξηση των δαπανών για τη δημόσια Υγεία ανακοίνωσε η Δανία

Η κυβέρνηση της Δανίας αποφάσισε να επενδύσει σημαντικά στην υγειονομική περίθαλψη, ανακοινώνοντας ετήσια αύξηση του προϋπολογισμού για την υγεία κατά 5 δισ. δανικές κορώνες (670 εκατ. ευρώ), με ένα εντελώς νέο σχέδιο για τον καρκίνο και πρόσθετες επενδύσεις για την «αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στη δανική θεραπεία του καρκίνου».

Η πρωθυπουργός Mette Frederiksen, η υπουργός Υγείας Sophie Løhde και ο υπουργός Εξωτερικών Lars Løkke Rasmussen παρουσίασαν τη νέα δέσμη μέτρων της κυβέρνησης για την υγειονομική περίθαλψη σε συνέντευξη Τύπου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Κοπεγχάγης.

«Πολλά πράγματα πάνε καλά σήμερα χάρη στο εξειδικευμένο προσωπικό», δήλωσε η Frederiksen.

«Υπάρχουν όμως και μεγάλες προκλήσεις. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ως κυβέρνηση αποφασίσαμε να κάνουμε μια τεράστια επένδυση στην υγεία μας εδώ στη Δανία», πρόσθεσε.

Η κυβέρνηση αποφάσισε πράγματι να αυξήσει τον προϋπολογισμό για το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης κατά 5 δισ. δανικές κορώνες (670 εκατ. ευρώ) ετησίως.

Ταυτόχρονα, ανακοίνωσε μεγαλύτερη χρηματοδότηση για τη θεραπεία του καρκίνου μετά την εμφάνιση στη δημόσια συζήτηση αρκετών ιστοριών για ασθενείς που δεν έλαβαν τη θεραπεία που δικαιούνταν. Στην περιφέρεια της Κεντρικής Δανίας, για παράδειγμα, ασθενείς με προχωρημένο καρκίνο του εντέρου δεν έλαβαν εγκαίρως θεραπεία, ανέφερε το DR.

«Πρόκειται για αποτυχία, όπως κι αν το δει κανείς», δήλωσε η Frederiksen, επιβεβαιώνοντάς την αργότερα ο υπουργός Εξωτερικών και πρώην πρωθυπουργός Lars Løkke Rasmussen.

«Προκαλεί βαθύ εκνευρισμό το γεγονός ότι σε αυτή την κοινωνία έχουμε δημιουργήσει κάποια μοναδικά δικαιώματα των ασθενών και στη συνέχεια κάποιοι ασθενείς μένουν τελευταίοι λόγω λανθασμένων οικονομικών εκτιμήσεων», δήλωσε ο ίδιος.

Για την «αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στη δανική θεραπεία του καρκίνου», η κυβέρνηση σκοπεύει να διαθέσει 400 εκατομμύρια δανικές κορώνες (53,6 εκατομμύρια ευρώ) φέτος και το επόμενο έτος.

«Εάν δεν μπορείτε να λάβετε τη βοήθεια που δικαιούστε στη Δανία, πρέπει να είστε βέβαιοι ότι τα οικονομικά δεν θα παίζουν πλέον καθοριστικό ρόλο», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Αυτό το πρώτο βήμα θα ακολουθηθεί από ένα εντελώς νέο σχέδιο για τον καρκίνο, το οποίο από το 2025 θα διασφαλίζει ότι 600 εκατ. δανικές κορώνες (80,4 εκατ. ευρώ) θα επενδύονται κάθε χρόνο στη θεραπεία του καρκίνου, ώστε να διασφαλίζεται ότι ο καρκίνος ανιχνεύεται νωρίτερα και ότι αντιμετωπίζονται οι ανισότητες στις θεραπείες του καρκίνου.

Ωστόσο, αυτά τα 600 εκατ. δανικές κορώνες ετησίως δεν έχουν προβλεφθεί μέχρι το 2025 και, σύμφωνα με την υπουργό Εσωτερικών Υποθέσεων και Υγείας Sophie Løhde, το Εθνικό Συμβούλιο Υγείας της Δανίας ετοιμάζει τώρα μια πρόταση για το πώς θα μπορούσε να μοιάζει ένα τέτοιο σχέδιο για τον καρκίνο.

«Η πρόταση πρέπει να είναι έτοιμη το 2024 και στη συνέχεια η κυβέρνηση θα κάνει το τελικό σχέδιο», δήλωσε η ίδια.

Σχετικα αρθρα

Πόσο θα στοιχίσει στην Τουρκία το εμπάργκο στο Ισραήλ

admin

Γουόρεν Μπάφετ: Τι βλέπει ο «προφήτης της Όμαχα» και μειώνει το μερίδιό του στην Apple

admin

Ισραήλ: Στον ΟΟΣΑ κατά του εμπορικού μποϊκοτάζ της Τουρκίας

admin

Εκρηκτικές ανατιμήσεις στην Τουρκία: Στο 70% επέστρεψε ο πληθωρισμός

admin

Η Apple επιστρέφει 110 δισ. δολάρια στους μετόχους – Και κάνει ράλι

admin

Κασσελάκης στο Euractiv: Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ καλύπτει «άνετα» όλη την κεντροαριστερά

admin

Gazprom: Λύγισε ο ρωσικός γίγαντας – Ζημιές για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν 25 χρόνια

admin

Ανησυχία στη γερμανική αριστερά από την έξαρση βίαιων επιθέσεων

admin

Επιστρέφουν οι βρετανικοί έλεγχοι στις εισαγωγές νωπών τροφίμων από την ΕΕ

admin

Η ισπανική ακροδεξιά ποντάρει σε Τραμπ, Μελόνι, Μιλέι για τις Ευρωεκλογές

admin

Έρευνα για ξέπλυμα χρήματος εις βάρος του πρώην πρωθυπουργού της Μάλτας Muscat

admin

Τέλος στη δεκαετή διαμάχη Κομισιόν – Ιταλίας για την παραχώρηση παραλιών

admin