Image default
Τοις Μετρητοίς

Interlife: Ανεβάζει συνεχώς το μερίδιό της στην ασφαλιστική αγορά

Ένας πολύ ενδιαφέρον “flag” σχηματισμός έχει αποτυπωθεί και στο εβδομαδιαίο διάγραμμα της Interlife (ΙΝΛΙΦ) που δείχνει ότι μετά από μια ανοδική κούρσα της τάξης του +40% από τα 3,78 ευρώ έχει σταθεί στην περιοχή των 5 ευρώ. Το “χώνεμα” τώρα της κίνησης αυτής θα δώσει έδαφος για τους αγοραστές ώστε να φέρουν τη μετοχή προς τον επόμενο σταθμό των 6,10 ευρώ. Να υπενθυμίσω ότι ο στόχος που έχει δοθεί από την αρχή της χρονιάς είναι τουλάχιστον το επίπεδο που καθορίζει η καθαρή αξία της Interlife δηλαδή τα 6,90 με 7 ευρώ.

Η μοναδική ασφαλιστική εταιρεία στο Χρηματιστήριο ανεβάζει συνεχώς το ποσοστό μεριδίου αγοράς αυξάνοντας την παραγωγή των ασφαλίστρων που έφτασε για το 2023 στα 93,82 εκατ. ευρώ επιτυγχάνοντας μια άνοδο της τάξης του 13,60% σε σχέση με το 2022. Για παράδειγμα στο τομέα ασφάλισης των αυτοκινήτων έχει ανέβει πλέον στη 5η θέση μεταξύ των 44 εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο.

Το επίσης σημαντικό στοιχείο είναι ότι η σχέση συμμετοχής μεταξύ των ασφαλίστρων του κλάδου αστικής ευθύνης οχημάτων και των λοιπών κλάδων κατά ζημιών, διαμορφώθηκε σε 51% – 49%  έναντι του 53% με 47% του έτους 2022. Όσο ανεβαίνει το ποσοστό συμμετοχής στα έσοδα της Interlife από τους λοιπούς κλάδους κατά ζημιών τόσο το καλύτερο για τους μετόχους, μιας και ο εν λόγω κλάδος αφήνει μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους.

Όπως έχουμε πει επανειλημμένως, η Interlife είναι από τις λίγες πλέον πολύ καλές εταιρείες που έχουν μείνει πίσω σε σχέση με το ανοδικό momentum της αγοράς. Και μιλάμε γιά ένα  ασφαλιστικό οργανισμό που είναι δίχως να έχει ούτε ένα ευρώ δανεισμό και με προσδοκώμενα οικονομικά αποτελέσματα για το 2023 που στα 92 εκατ. ευρώ που έχει αυτή τη στιγμή κεφαλαιοποίηση στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου δίνουν ένα P/E ratio στο… 5x.

Η εταιρεία με τις στοχευμένες κινήσεις που ετοιμάζει στην ασφαλιστική αγορά θα ανεβάσει ακόμα πιο πολύ το μερίδιό της προσδίδοντας έτσι  στο τωρινό έτος ένα είδος εφαλτήριας δύναμης για το μέλλον της που μόνο θετικό θα μπορούσε να είναι για τους μετόχους της.

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν ενημερωτικό σημείωμα συνιστά διαφημιστική ανακοίνωση ενημερωτικού περιεχομένου και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση επενδυτική συμβουλή, ούτε υποκίνηση ή προσφορά για συμμετοχή σε οποιαδήποτε συναλλαγή. Καμία πληροφορία που εμπεριέχεται σε αυτό, δε θα πρέπει να εκληφθεί, σε καμία περίπτωση, ως προτεινόμενη ως κατάλληλη επένδυση για τον παραλήπτη, ούτε μέσο επίτευξης των συγκεκριμένων επενδυτικών στόχων ή κάλυψης οποιωνδήποτε άλλων αναγκών του παραλήπτη, ούτε υποκατάστατο τυχόν συμβατικών κειμένων που αφορούν τις περιγραφόμενες σε αυτό συναλλαγές. Για τους λόγους αυτούς, κάθε επενδυτής θα πρέπει να προβεί στη δική του αξιολόγηση οποιασδήποτε πληροφορίας παρέχεται στην παρούσα επικοινωνία και δε θα πρέπει να βασίζεται σε οποιαδήποτε τέτοια πληροφορία, ως εάν αυτή να αποτελούσε επενδυτική συμβουλή. Το παρόν δεν συνιστά, επίσης, έρευνα στον τομέα των επενδύσεων και, συνεπώς, δεν καταρτίστηκε από την Εταιρεία σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νόμου που αποσκοπούν στη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της έρευνας στον τομέα των επενδύσεων. Οι πληροφορίες που διατίθενται στο παρόν βασίζονται σε πληροφορίες που διατίθενται στο κοινό και θεωρούνται αξιόπιστες. Η Εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη ως προς την ακρίβεια ή πληρότητα των πληροφοριών αυτών. Οι απόψεις και εκτιμήσεις που εκτίθενται στο παρόν αφορούν την τάση της εγχώριας και των διεθνών χρηματοοικονομικών αγορών κατά την αναγραφόμενη ημερομηνία και υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς ειδοποίηση. Η Εταιρεία ενδέχεται, ωστόσο, να συμπεριλάβει στο παρόν έρευνες στον τομέα των επενδύσεων, οι οποίες έχουν εκπονηθεί από τρίτα πρόσωπα. Η εταιρεία δεν τροποποιεί τις ως άνω έρευνες, αλλά τις παραθέτει αυτούσιες, και, συνεπώς, δεν αναλαμβάνει οποιαδήποτε ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών.

February 23, 2024

www.chartwar.gr

Σχετικα αρθρα

Intrakat: Με ισχυρά καύσιμα για την εκτόξευση των μεγεθών

admin

Η νωχελική πλάγια κίνηση των Τραπεζών

admin

Αναβάλλεται το αρνητικό ντόμινο της τιμής του πετρελαίου στις αγορές

admin

Ασήμι: Η υψηλή ζήτηση για το 2024 οδηγεί στα 30 δολάρια

admin

Χρυσός: Η ανοδική κίνησή του θυμίζει το Μάρτιο του 2020

admin

S&P 500: Μπαρούτι μυρίζει κάτω από τις 5000 μονάδες

admin

Profile: Διόγκωσε περαιτέρω το ανεκτέλεστο έργων και τη κερδοφορία της

admin

Performance Technologies: Έντονη ανάπτυξη σε έσοδα και κερδοφορία

admin

Εκωφαντικό deal ύψους 2 δισ. ευρώ ανάμεσα στη ΔΕΗ και τη MYTILINEOS Energy & Metals

admin

Γενικός Δείκτης: Το κβαντικό μηχάνημα και ο εντυπωσιακός σχηματισμός

admin

Η μετοχή που δεν κάνει το χατίρι στους υποτιμητές

admin

Σε περιπέτειες το Ελληνικό Χρηματιστήριο λόγω Μέσης Ανατολής

admin