Image default
Ευρώπη

Πιέσεις Αυστρίας, Γαλλίας, Ολλανδίας για τον έλεγχο των ιδιωτικών τζετ

Η Αυστρία, η Γαλλία και η Ολλανδία ζητούν αυστηρότερη ρύθμιση των πτήσεων ιδιωτικών τζετ που καταναλώνουν πολλά καύσιμα, ανέφεραν οι τρεις χώρες σε επιστολή που απέστειλαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η επιστολή εστάλη με πρωτοβουλία του υπουργείου Περιβάλλοντος της Βιέννης.

«Οι πτήσεις με ιδιωτικά τζετ αποτελούν χόμπι των πλουσίων. Αλλά δεν γίνεται όλοι μας να πληρώνουμε γι’ αυτές. Διότι κάθε πτήση με ιδιωτικό τζετ είναι ιδιαίτερα επιβλαβής για το κλίμα μας», τόνισε η υπουργός Περιβάλλοντος Leonore Gewessler (Πράσινοι), όπως μεταδίδει το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε από κοινού ότι οι αεροπορικές μεταφορές στην ΕΕ θα πρέπει επίσης να γίνουν κλιματικά ουδέτερες έως το 2050.

Επιπλέον, η Αυστρία έθεσε το θέμα της ισότητας των πτήσεων με ιδιωτικά τζετ στην ημερήσια διάταξη της επικείμενης συνόδου των υπουργών Μεταφορών την 1η Ιουνίου.

Σύμφωνα με ανάλυση που δημοσίευσε το ερευνητικό ινστιτούτο CE Delft στα τέλη Μαρτίου, ο αριθμός των ιδιωτικών πτήσεων στην Ευρώπη αυξήθηκε κατά 64% σε 572.806 πέρυσι, όπως ανέφερε το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων.

Στην Αυστρία είναι σήμερα εγγεγραμμένα 227 ενεργά ιδιωτικά αεροσκάφη, σύμφωνα με έκθεση της Greenpeace που διερεύνησε την αυστριακή βιομηχανία ιδιωτικών τζετ.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, αυτά προκάλεσαν συνολικά τουλάχιστον 407.000 τόνους εκπομπών CO2, διένυσαν περίπου 96 εκατομμύρια χιλιόμετρα και περιστράφηκαν έτσι γύρω από τη γη 2.399 φορές, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΜΚΟ.

Πρόσφατα, η Greenpeace Αυστρίας έκρουσε επίσης τον κώδωνα του κινδύνου για την τελευταία έκθεση απογραφής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος, η οποία περιγράφει σενάρια με βάση την εξέλιξη των αερίων του θερμοκηπίου μέχρι το 2030.

Η αυστριακή κυβέρνηση έχει θέσει ως στόχο να επιτύχει ουδετερότητα ως το 2040, αλλά σύμφωνα με την έκθεση, θα μπορέσει να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μόνο κατά 30% ως το 2050 σε σχέση με το 1990 και έτσι αναμένεται να χάσει ακόμη και τους λιγότερο φιλόδοξους στόχους της ΕΕ που αποσκοπούν στην ουδετερότητα ως το 2050.

Σχετικα αρθρα

Εκρηκτικές ανατιμήσεις στην Τουρκία: Στο 70% επέστρεψε ο πληθωρισμός

admin

Η Apple επιστρέφει 110 δισ. δολάρια στους μετόχους – Και κάνει ράλι

admin

Κασσελάκης στο Euractiv: Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ καλύπτει «άνετα» όλη την κεντροαριστερά

admin

Gazprom: Λύγισε ο ρωσικός γίγαντας – Ζημιές για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν 25 χρόνια

admin

Ανησυχία στη γερμανική αριστερά από την έξαρση βίαιων επιθέσεων

admin

Επιστρέφουν οι βρετανικοί έλεγχοι στις εισαγωγές νωπών τροφίμων από την ΕΕ

admin

Η ισπανική ακροδεξιά ποντάρει σε Τραμπ, Μελόνι, Μιλέι για τις Ευρωεκλογές

admin

Τέλος στη δεκαετή διαμάχη Κομισιόν – Ιταλίας για την παραχώρηση παραλιών

admin

Έρευνα για ξέπλυμα χρήματος εις βάρος του πρώην πρωθυπουργού της Μάλτας Muscat

admin

Ελαιόλαδο: Ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο προειδοποιεί για την «τέλεια καταιγίδα» στην αγορά

admin

Courvoisier: Στα χέρια της Campari το διάσημο κονιάκ

admin

Κίνα: Πόλος έλξης η Έκθεση της Καντόνας για τους ξένους επενδυτές

admin