Image default
Αγορές

Η καλύτερη συνεδρίαση του τελευταίου τριμήνου για τις ευρωαγορές

Η καλύτερη συνεδρίαση του τελευταίου τριμήνου για τις ευρωαγορές

Ισχυρό rebound για τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την προτελευταία εβδομάδα του Ιουνίου, η οποία χαρακτηρίστηκε από έντονη μεταβλητότητα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 2,61% και έκλεισε στις 412,92 μονάδες, με τον τεχνολογικό κλάδο να ξεχωρίζει λόγω των κερδών ύψους 3,8% που σημείωσε. Μάλιστα, η σημερινή ήταν η καλύτερη συνεδρίαση εδώ και πάνω από τρεις μήνες για τον Stoxx. Σε εβδομαδιαία βάση, ο δείκτης έκλεισε με κέρδη της τάξεως του 2,4%.

Στην Φρανκφούρτη ο DAX κινήθηκε ανοδικά κατά 1,59% στις 13.118,13 μονάδες, στο Λονδίνο ο FTSE 100 κινήθηκε υψηλότερα κατά 2,68% στις 7.208,81 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 κατέγραψε «άλμα» 3,23% στις 6.073,35 μονάδες.

Στη Μαδρίτη ο IBEX 35 κέρδισε 1,70% στις 8.244,10 μονάδες, στο Μιλάνο ο FTSE MIB έκλεισε ανοδικά κατά 2,33% στις 22.119,20 μονάδες και στη Λισαβόνα ο PSI ενισχύθηκε κατά 1,84% στις 6.030,46 μονάδες.

Το σημερινό ανοδικό ξέσπασμα είχε ως αποτέλεσμα να κλείσουν με ισχυρά εβδομαδιαία κέρδη οι κυριότεροι δείκτες, βάζοντας παράλληλα τέλος στο πτωτικό τους σερί.

Στα μάκρο της ημέρας, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος του Ινστιτούτου Ifo για τη Γερμανία μειώθηκε στις 92,3 μονάδες τον Ιούνιο από 93,0 τον Μάιο.

Επιπλέον, οι λιανικές πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο μειώθηκαν κατά 0,5% σε μηνιαία βάση τον Μάιο, ελαφρώς λιγότερο από το -0,7% που προέβλεπαν οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Reuters, ενώ η μηνιαία άνοδος των πωλήσεων τον Απρίλιο αναθεωρήθηκε απότομα από 1,4% σε 0,4%.

Τέλος, η εμπιστοσύνη μεταξύ των βρετανικών νοικοκυριών επιδεινώθηκε εκ νέου τον Ιούνιο, καταγράφοντας νέο χαμηλό ρεκόρ για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, όπως ανακοίνωσε η GfK. Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης μειώθηκε στις -41 μονάδες τον Ιούνιο από -40 τον Μάιο, το χαμηλότερο επίπεδο από την έναρξη καταγραφής των στοιχείων το 1974.

  • ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
  • μεταβλητότητα
  • Βρετανία
  • Γερμανία

    Σχετικα αρθρα

    Ανακτούν δυναμική οι ευρωαγορές στο άνοιγμα

    admin

    Ισχυρά κέρδη στις ασιατικές αγορές-Αμετάβλητα τα επιτόκια από τη BOJ

    admin

    Η AI θα συνεχίσει να ωθεί υψηλότερα τις τεχνολογικές μετοχές

    admin

    Απώλειες στη Wall Street- «Αγκάθια» το ΑΕΠ και ο πληθωρισμός

    admin

    Διόρθωσαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με εξαίρεση το Λονδίνο

    admin

    Στο «κόκκινο» η Wall Street-Βαρίδια τα μάκρο και η Meta

    admin

    Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές- Στο επίκεντρο τα εταιρικά αποτελέσματα

    admin

    «Σκαμπανεβάσματα» για τον Nikkei με τα βλέμματα στην BOJ

    admin

    Οριακές μεταβολές στη Wall Street- Εκτοξεύθηκαν οι αποδόσεις των ομολόγων

    admin

    Χάνεται το momentum στις Ευρωαγορές- Στο κόκκινο τα κυριότερα χρηματιστήρια

    admin

    Επεκτείνονται τα κέρδη του Nasdaq- Ράλι 12% για την Tesla

    admin

    «Χτίζουν» πάνω στο θετικό μομέντουμ οι ευρωαγορές στο άνοιγμα

    admin