Image default
Editorials

Φτάνουμε τελικά στην Ιθάκη;

Οι καφετέριες,το αγαπημένο εθνικό μας σπορ, ξαναρχίζουν να έχουν κόσμο και τις καθημερινές ενώ ταυτόχρονα μεγάλες αλυσίδες πώλησης ηλεκτρονικών ειδών έχουν αρχίσει να στέλνουν ενημερωτικά mail  οτι το καινούργιο iphone 11 έφτασε και είναι στη διάθεση μας….

Μήπως τελικά κατακτούμε ξανά  σιγά σιγά την περίφημη κανονικότητα;

Εάν ναι ποια κανονικότητα, την προηγούμενη αυτή που μας οδήγησε στην κρίση που τοσο πολυ κόστισε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σε όλους μας ή μία καινούργια που μας πάει τελικά στην πολυπόθητη Ιθάκη που αναζητούμε όλοι με τον τρόπο μας από τη μεταπολίτευση και μετά;

Στην πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση το μεγαλύτερο κομμάτι του ελληνικού λαού  μετακινήθηκε από την ελπίδα στη σιγουριά της πραγματικότητας με ότι και αν αυτό σημαίνει.

Η ποία θα είναι βέβαια η καινούργια πραγματικότητα μένει να φανεί και είναι στα χέρια του κ. Μητσοτάκη ο οποίος φαίνεται να έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα με το μέλλον το αποτέλεσμα του οποίου πρώτα ο Θεός θα είμαστε εδώ να το κρίνουμε καθώς είναι πολύ νωρίς ακόμα για την εξαγωγή συμπερασμάτων.

Τα πρώτα σημάδια βέβαια είναι εξόχως θετικά καθώς μετά τον ΟΤΕ οι ελληνικές εταιρείες έχουν ξανά πρόσβαση σε πακτωλό κεφαλαίων με εξαιρετικά φθηνό κόστος κάτι που θα σημάνει ανάπτυξη, νέες προσλήψεις, αλλά και άνοδο των τιμών στο χρηματιστήριο με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Αυτό που θα έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα είναι να δούμε αν η κοινωνία τελικά αλλαξε τρόπο σκέψης ή απλώς άλλαξε πορεία απογοητευμένη από τη διάψευση της προηγούμενης ελπίδας.

Αν η κοινωνία έχει καταλάβει δηλαδή το ψέμα μέσα στο οποίο λιγότερο ή περισσότερο ζούσαμε όλοι μετά τη μεταπολίτευση και θέλει πραγματικά να αλλάξει πορεία ή απλώς επιζητά ένα νέο ψέμα λίγο καλύτερο λίγο πιο όμορφο λίγο πιο κοντά στην πραγματικότητα και με οθόνη retina 6.5 ιντσών….

 Προς το παρόν υπάρχουν ενδείξειςκαι για τις δύο εκδοχές χωρίς καμία να μπορεί να υπερισχύσει ακόμα. Περιμένουμε στο εγγύς μέλλον να δούμε τελικά ποια θα είναι η πορεία που έχει επιλέξει η ελληνική κοινωνία, ολοι εμείς δηλαδή…

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα προτιμήσουμε πάλι ένα εύκολο ψέμα οπως πολλοί από μας κάνουν και στην προσωπικής τους ζωή καθώς το ψέμα είναι εύκολο,απλό,γρήγορο και καλύπτει τις αρρωστημένες ανασφάλειές μας κάθε πρωί που κοιταζόμαστε στον καθρέφτη.

Όσοι ακόμα μπορούμε να κοιταζόμαστε κοιτώντας το είδωλό μας ευθεία μέσα στα μάτια γιατί ο πρωινός καθρέφτης εχει ένα μικρό μειονέκτημα: Ξέρει όλη την αλήθεια με κάθε μικρή βασανιστική λεπτομέρεια…

Κάθε πρωί όταν στεκόμαστε μπροστά στον καθρέφτη μας όλοι ξέρουμε…. Μετά ξεκινάμε να βάλουμε το make up μας για να πρωταγωνιστήσουμε σε ένα καινούργιο ημερήσιο ψέμα της παράστασης που ονομάζουμε ζωή…

Την αλήθεια την φτιάχνει κανείς όπως ακριβώς και το ψέμα.

Ο.ΕΛΥΤΗΣ

Ι.Α.Φ

Σχετικα αρθρα

Ο Covid-19, το brain drain, οι “μπάτσοι” στην πόρτα και άλλες περιπέτειες…

admin

Το επιθετικό Ισλάμ και οι ατομικές ελευθερίες-Α.Ανδριανόπουλος

admin

Πετάει ο γάιδαρος στη δημοκρατία;

admin

Γιατί ΔΕΝ πρέπει να ανοίξει τίποτα τα Χριστούγεννα!

admin

Οι μάσκες του διχασμού μας…

admin

Ο επικείμενος μαύρος Σεπτέμβρης…

admin

Ιησούν ή Βαραβάν;

admin

Η Alpha Bank και οι ουτοπίες του παρελθόντος μας…

admin

Ξέσπασε πόλεμος μεταξύ κυβέρνησης και τραπεζών;

admin

Μήπως να αφήσουμε τον Joker και να πιάσουμε τον J.Walker ;

admin

Κραχ στην Τουρκία:Οι συνέπειες και οι εμπλοκές

admin

Το τέρας της απλής αναλογικής!

admin