Image default
Ευρώπη

Πηγές: Οι αντιμονοπωλιακές ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ ρωτούν τους προγραμματιστές για τις πληρωμές εφαρμογών της Google

Οι αντιμονοπωλιακές ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ ρώτησαν τους προγραμματιστές εφαρμογών αν η μονάδα Alphabet Google που αφαιρεί εφαρμογές από το Play Store σε περίπτωση που χρησιμοποιούν άλλες επιλογές πληρωμής αντί του δικού της συστήματος χρέωσης, έχει βλάψει τις επιχειρήσεις τους, δήλωσαν στο Reuters δύο άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Οι επικριτές λένε ότι οι χρεώσεις που χρεώνουν η Google και η Apple στα καταστήματα εφαρμογών τους για κινητά είναι υπερβολικές και κοστίζουν στους προγραμματιστές συνολικά δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, ένδειξη της μονοπωλιακής δύναμης των δύο εταιρειών.

Τα ερωτηματολόγια στάλθηκαν στους προγραμματιστές τον περασμένο μήνα, είπαν οι άνθρωποι.

Από τα 16 ερωτήματα του εγγράφου, ορισμένα κάλυπταν την περίοδο 2017-2021 και άλλα την περίοδο 2019-2021. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αρνήθηκε να σχολιάσει και η Google δεν απάντησε σε αίτημα σχολιασμού που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ο αμερικανικός τεχνολογικός γίγαντας έχει δηλώσει ότι οι εφαρμογές θα αφαιρούνται από το app store του από τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, εάν οι προγραμματιστές δεν χρησιμοποιούν το σύστημα χρέωσης.

Οι ερωτηθέντες ρωτήθηκαν αν η αλλαγή πολιτικής της Google φέτος επηρέασε τη διανομή των προϊόντων ή των υπηρεσιών τους στο Google Play Store, ποιες εφαρμογές επηρεάστηκαν και αν επηρέασε την ικανότητά τους να αποκτούν χρήστες σε συσκευές Android, ανέφεραν οι άνθρωποι.

Οι ρυθμιστικές αρχές ήθελαν να μάθουν αν η αλλαγή ανάγκασε τους προγραμματιστές να εγκαταλείψουν άλλες επιλογές πληρωμής υπέρ της χρέωσης Google και αν η μετάβαση των χρηστών σε άλλη επιλογή πληρωμής επηρέασε τον αριθμό των προϋπαρχόντων χρηστών και την πρόσβαση των προγραμματιστών σε δεδομένα.

Οι προγραμματιστές ρωτήθηκαν αν πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να προσφέρουν καλύτερη υπηρεσία ή προϊόν αν είχαν τη δυνατότητα επιλογής άλλου συστήματος πληρωμής.

Η αρχή επιβολής του ανταγωνισμού της ΕΕ ήθελε επίσης να μάθει αν η Google τους επέτρεπε να χρησιμοποιούν ένα εναλλακτικό σύστημα πληρωμής, αν χρέωσε ένα τέλος υπηρεσίας γι’ αυτό ή αν διαμαρτυρήθηκε για την ασφάλεια της μεθόδου πληρωμής τους.

Οι προγραμματιστές εφαρμογών ρωτήθηκαν αν ο γίγαντας ψηφιακών πληρωμών Stripe, το ολλανδικό σύστημα πληρωμών Adyen και η μονάδα της PayPal Braintree θεωρούνται εναλλακτικά συστήματα πληρωμών.

Τον περασμένο μήνα, η Google δήλωσε ότι οι προγραμματιστές εφαρμογών που δεν ασχολούνται με παιχνίδια θα μπορούσαν να στραφούν σε αντίπαλα συστήματα πληρωμών με χαμηλότερη χρέωση 12% αντί 15%, με την κίνηση αυτή να ισχύει για τους Ευρωπαίους χρήστες για να συμμορφωθούν με τους κανόνες της ΕΕ που θα τεθούν σε ισχύ το επόμενο έτος.

Σχετικα αρθρα

ΗΠΑ: Κατέβασε ταχύτητα η αμερικανική οικονομία το α’ τρίμηνο

admin

Tik Tok: Ποιος θα πληρώσει 100 δισ. για να το αποκτήσει;

admin

Ελέγχεται από τη γερμανική εισαγγελία ο ακροδεξιός επικεφαλής υποψήφιος του AfD

admin

Υποψήφιος της Λεπέν κατηγορείται για συνενοχή σε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

admin

Νέοι κανόνες για τη μείωση, επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση των συσκευασιών

admin

Η «εργαλειοποίηση» της μετανάστευσης αναγνωρίζεται πλέον ως λόγος για το κλείσιμο των συνόρων στην ΕΕ

admin

Εγκρίθηκε η πρώτη ευρωπαϊκή οδηγία για την εργασία σε πλατφόρμες

admin

Ευρωκοινοβούλιο: Καταψηφίστηκε η υποχρεωτική εκπαίδευση κατά της παρενόχλησης χάρη στο ΕΛΚ

admin

Η πρώτη πόλη στον κόσμο που χρεώνει εισιτήριο εισόδου στους τουρίστες

admin

Το μεγαλύτερο deal στις μεταλλευτικές εδώ και δεκαετίες: Η BHP θέλει να εξαγοράσει την Anglo American

admin

Γερμανία: Αναθεώρησε την εκτίμηση ανάπτυξης από το 0,2% στο 0,3%

admin

Η Επιτροπή παραπέμπει την Ελλάδα στο Δικαστήριο για καθυστερήσεις πληρωμών

admin