Image default
Ευρώπη

ΗΠΑ: Προειδοποίηση για πιθανές περικοπές νερού στην Καλιφόρνια λόγω ξηρασίας

Οι ομοσπονδιακοί διαχειριστές υδάτων προειδοποίησαν τη Δευτέρα τις πόλεις και τους βιομηχανικούς χρήστες της Καλιφόρνια που λαμβάνουν νερό από το Central Valley Project να προετοιμαστούν για ένα τέταρτο έτος ξηρασίας και πιθανώς “εξαιρετικά περιορισμένη παροχή νερού” κατά τη διάρκεια του 2023.

Το Γραφείο Εγγείων Βελτιώσεων των ΗΠΑ, μια υπηρεσία του Υπουργείου Εσωτερικών που επιβλέπει τη διαχείριση των υδάτινων πόρων, δήλωσε ότι οι συνθήκες ξηρασίας στην Καλιφόρνια εξακολουθούν να υφίστανται παρά τις πρώτες καταιγίδες αυτού του μήνα και προειδοποίησε για τις επικείμενες δράσεις εξοικονόμησης νερού.

“Εάν οι συνθήκες ξηρασίας παραταθούν μέχρι το 2023, η Reclamation θα θεωρήσει όλο και πιο δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να καλύψει όλες τις ανταγωνιστικές ανάγκες του Central Valley Project χωρίς να ξεκινήσει την εφαρμογή πρόσθετων και πιο σοβαρών δράσεων διατήρησης του νερού”, ανέφερε η υπηρεσία σε ανακοίνωσή της.

Ο οργανισμός δήλωσε ότι η αποθήκευση νερού βρίσκεται κοντά σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα στους ταμιευτήρες που εποπτεύει στην πολιτεία, οι οποίοι αρδεύουν περισσότερα από 3 εκατομμύρια στρέμματα γης στην κεντρική Καλιφόρνια και τροφοδοτούν μεγάλα αστικά κέντρα στις περιοχές του ευρύτερου Σακραμέντο και του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο. Το νερό του έργου παρέχει προμήθειες για περίπου 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους ετησίως.

Ιστορική ξηρασία

Ο ταμιευτήρας Shasta, ο μεγαλύτερος ταμιευτήρας της Καλιφόρνιας που βρίσκεται περίπου 200 μίλια βόρεια της περιοχής Bay Area, βρίσκεται σήμερα στο 31% της χωρητικότητάς του, δήλωσε ο οργανισμός.

Η Καλιφόρνια παίρνει το περισσότερο νερό της κατά τους χειμερινούς μήνες, όταν οι καταιγίδες φέρνουν χιόνι στις οροσειρές. Όμως οι θερμοκρασίες ρεκόρ και οι χαμηλές βροχοπτώσεις έχουν αναγκάσει την Καλιφόρνια και άλλες πολιτείες να αντιμετωπίσουν ένα μέλλον με μειωμένα αποθέματα νερού.

Η μεγάλη ξηρασία στη Δύση των ΗΠΑ δημιούργησε τις δύο ξηρότερες δεκαετίες στην περιοχή εδώ και τουλάχιστον 1.200 χρόνια και οι συνθήκες είναι πιθανό να διατηρηθούν για χρόνια. Οι ερευνητές έχουν εκτιμήσει ότι το 42% της σοβαρότητας της ξηρασίας αποδίδεται στην κλιματική αλλαγή που προκαλείται από τον άνθρωπο.

– - CNBC

Σχετικα αρθρα

ΗΠΑ: Κατέβασε ταχύτητα η αμερικανική οικονομία το α’ τρίμηνο

admin

Tik Tok: Ποιος θα πληρώσει 100 δισ. για να το αποκτήσει;

admin

Ελέγχεται από τη γερμανική εισαγγελία ο ακροδεξιός επικεφαλής υποψήφιος του AfD

admin

Υποψήφιος της Λεπέν κατηγορείται για συνενοχή σε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

admin

Νέοι κανόνες για τη μείωση, επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση των συσκευασιών

admin

Η «εργαλειοποίηση» της μετανάστευσης αναγνωρίζεται πλέον ως λόγος για το κλείσιμο των συνόρων στην ΕΕ

admin

Η πρώτη πόλη στον κόσμο που χρεώνει εισιτήριο εισόδου στους τουρίστες

admin

Το μεγαλύτερο deal στις μεταλλευτικές εδώ και δεκαετίες: Η BHP θέλει να εξαγοράσει την Anglo American

admin

Γερμανία: Αναθεώρησε την εκτίμηση ανάπτυξης από το 0,2% στο 0,3%

admin

Η Επιτροπή παραπέμπει την Ελλάδα στο Δικαστήριο για καθυστερήσεις πληρωμών

admin

Η αναγκαιότητα της Ταϊβάν στην προετοιμασία για μελλοντικές πανδημίες

admin

Πώς η Bolt σκανδαλωδώς προσπάθησε να μπλοκάρει τους κανόνες για την εργασία σε πλατφόρμες

admin