Image default
Ευρώπη

McKinsey: Σχεδιάζει περίπου 2.000 απολύσεις

Η McKinsey σχεδιάζει να μειώσει το προσωπικό της κατά τουλάχιστον 2.000 εργαζομένους, σε έναν από τους μεγαλύτερους γύρους περικοπών της εταιρείας συμβούλων σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων -.

«Η εταιρεία που είναι γνωστή για την κατάρτιση σχεδίων μείωσης προσωπικού για τους πελάτες της παίρνει η ίδια τώρα το ”τσεκούρι”», σχολιάζει αναφέροντας- επικαλούμενο άτομα με γνώση του θέματος- ότι οι απολύσεις αναμένεται να επικεντρωθούν στο διοικητικό προσωπικό που βρίσκεται σε ρόλους που δεν έχουν άμεση επαφή με πελάτες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο αριθμός των εργαζομένων που αφορά το σχέδιο ενδέχεται να αυξηθεί.

Η αμερικανική εταιρεία, από τις μεγαλύτερες του κλάδου, απασχολεί το τρέχον διάστημα 45.000 ανθρώπους, από 28.000 πριν από πέντε χρόνια.

Η McKinsey θέλει να προχωρήσει σε συγκεντροποίηση των υπηρεσιών υποστήριξης στους συμβούλους της και να κάνει οικονομίες κλίμακας, μετά τις προσλήψεις στις οποίες προχώρησε τα τελευταία χρόνια.

Η εταιρεία, που ιδρύθηκε το 1926 στο Σικάγο (Ιλινόι) κι είναι σήμερα πολυεθνικός γίγαντας με παρουσία σε πάνω από 130 χώρες, ανακοίνωσε τζίρο-ρεκόρ 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2021 και ο κύκλος εργασιών της ήταν ακόμα μεγαλύτερος το 2022, σύμφωνα με μια από τις πηγές του Μπλούμπεργκ.

Πολλές μεγάλες αμερικανικές εταιρείες, ειδικά του τομέα των τεχνολογιών και των υπηρεσιών, ανακοίνωσαν πως προχωρούν σε απολύσεις τους τελευταίους μήνες, έπειτα από χρόνια θεαματικής αύξησης του προσωπικού τους, που ευνόησε η μετάβαση στις ψηφιακές υπηρεσίες κατά τη διάρκεια της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Οι απολύσεις αναγγέλλονται δυο χρόνια αφού οι 650 μέτοχοι της McKinsey εξέλεξαν τον Μπομπ Στέρνφελς για να αντικαταστήσει τον Κέβιν Σνίντερ στην ηγεσία της.

Η σύντομη θητεία του κ. Σνίντερ σημαδεύτηκε από δικαστικές περιπέτειες για την εταιρεία στις ΗΠΑ: η McKinsey κατηγορήθηκε πως συνέβαλε στην κρίση των οπιοειδών, με τις συμβουλές που παρείχε σε φαρμακευτικούς ομίλους όπως ιδίως η Purdue Pharma, η κατασκευάστρια του ισχυρού αναλγητικού OxyContin.

Η McKinsey δέχθηκε τον Φεβρουάριο του 2021 να καταβάλει ποσό 573 εκατομμυρίων δολαρίων για να μπουν στο αρχείο οι διώξεις σε βάρος της.

Η εταιρεία δεν απάντησε όταν το Γαλλικό Πρακτορείο της ζήτησε σχόλιο.

Με πληροφορίες από -, -

Σχετικα αρθρα

Φάμπιο Πανέτα: «Χωρίς τη μείωση των επιτοκίων, η Ευρώπη κινδυνεύει με στασιμότητα»

admin

Darktrace: Ποια είναι η βρετανική εταιρεία που περνάει σε αμερικανικά χέρια έναντι 5,31 δισ. δολαρίων

admin

Οι κινεζικές επιχειρήσεις εξωτερικού εμπορίου διευρύνουν τη διαφοροποίηση των αγορών τους

admin

Μαρκ Ζάκερμπεργκ: Γιατί έχασε 18 δισ. δολάρια σε μία ημέρα

admin

ΗΠΑ: Κατέβασε ταχύτητα η αμερικανική οικονομία το α’ τρίμηνο

admin

Tik Tok: Ποιος θα πληρώσει 100 δισ. για να το αποκτήσει;

admin

Ελέγχεται από τη γερμανική εισαγγελία ο ακροδεξιός επικεφαλής υποψήφιος του AfD

admin

Υποψήφιος της Λεπέν κατηγορείται για συνενοχή σε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

admin

Νέοι κανόνες για τη μείωση, επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση των συσκευασιών

admin

Η «εργαλειοποίηση» της μετανάστευσης αναγνωρίζεται πλέον ως λόγος για το κλείσιμο των συνόρων στην ΕΕ

admin

Εγκρίθηκε η πρώτη ευρωπαϊκή οδηγία για την εργασία σε πλατφόρμες

admin

Ευρωκοινοβούλιο: Καταψηφίστηκε η υποχρεωτική εκπαίδευση κατά της παρενόχλησης χάρη στο ΕΛΚ

admin