Image default
Ευρώπη

Virgin Orbit: Διακόπτει τις δραστηριότητές της και απολύει σχεδόν όλο το προσωπικό

Η εταιρεία εκτόξευσης δορυφόρων Virgin Orbit διακόπτει τις δραστηριότητές της «για το ορατό μέλλον», αφού δεν απέδωσε η αναζήτηση χρηματοδότησης, ανακοίνωσε ο CEO της εταιρείας Νταν Χαρτ μιλώντας στους εργαζόμενους της εταιρείας. «Δυστυχώς, δεν μπορέσαμε να εξασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση για να παρέχουμε μια σαφή διαδρομή για αυτήν την εταιρεία», είπε χαρακτηριστικά.

Η εταιρεία θα απολύσει σχεδόν όλο το εργατικό δυναμικό της.

Η εξέλιξη έρχεται μετά από την αποτυχημένη επιχείρηση εκτόξευσης δορυφόρων της εταιρείας τον Ιανουάριο και την κατάρρευση της τιμής της μετοχής της.

«Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να εφαρμόσουμε άμεσες, δραματικές και εξαιρετικά οδυνηρές αλλαγές», είπε ο Χαρτ, προσθέτοντας ότι αυτό θα είναι «ίσως το πιο δύσκολο από όσα έχει χρειαστεί να κάνουμε».

Η εταιρεία θα καταργήσει όλες τις θέσεις εκτός από 100. Θα καταργηθεί δηλαδή περίπου το 90% του εργατικού δυναμικού, είπε ο Χαρτ, σημειώνοντας ότι οι απολύσεις θα επηρεάσουν κάθε ομάδα και τμήμα. Η Virgin Orbit ανακοίνωσε ότι απολύει το 85% του εργατικού της δυναμικού.

Οι μετοχές της εταιρείας, η οποία ελέγχεται από τον όμιλο Virgin του Ρίτσαρντ Μπράνσον, υποχώρησαν 38% στις μετασυνεδριακές συναλλαγές.  Η μετοχή της έκλεισε στα 34 σεντς ανά μετοχή στο τέλος της τακτικής συνεδρίασης, έχοντας υποχωρήσει 82% από την αρχή του έτους.

Η Virgin Orbit θα «παρέχει ένα πακέτο αποζημίωσης για κάθε εργαζόμενο που αποχωρεί», συνέχισε ο Χαρτ, με πληρωμή σε μετρητά, επέκταση των παροχών και υποστήριξη για την εύρεση νέας θέσης, μέσω ενός «άμεσου αγωγού» που έχει δημιουργηθεί με την αδελφή εταιρεία Virgin Galactic για προσλήψεις.

Ο Χαρτ ενημέρωνε καθημερινών τους υπαλλήλους της εταιρείας από τη Δευτέρα, όταν η Virgin Orbit καθυστέρησε την τελευταία στιγμή μια προγραμματισμένη συνάντηση.

Η Virgin Orbit iδρύθηκε το 2017 και δεν έχει βγάλει κέρδος, παρότι εισήχθη στο χρηματιστήριο το 2021 μέσω μιας συμφωνίας λευκής επιταγής, συγκεντρώνοντας 255 εκατ. δολάρια λιγότερο από το αναμενόμενο.

Πριν από μερικές εβδομάδες, ανακοίνωσε τη διακοπή των εργασιών της προκειμένου να βάλει σε τάξη τα οικονομικά της.

Σύμφωνα με το Reuters, την περασμένη εβδομάδα ότι ο Μάθιου Μπράουν βρισκόταν σε συνομιλίες για να επενδύσει 200 ​​εκατ. δολάρια στην εταιρεία. Αυτές οι συνομιλίες κατέρρευσαν, ανέφερε το πρακτορείο επικαλούμενο άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Σχετικα αρθρα

IEA: Παγκόσμιο ρεκόρ παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ το 2023

admin

ΕΕ: Να συμμορφωθεί η Ελλάδα με τους κανόνες για τη φορολογία των αυτοκινήτων

admin

BHP Billiton: Επί 13 χρόνια χιλιάδες υπάλληλοι έπαιρναν λιγότερη άδεια ή μικρότερες απολαβές «λόγω λάθους»

admin

ΗΠΑ: Να ρίξουν τον Μακάρθι από τη Βουλή των Αντιπροσώπων θέλουν σκληροπυρηνικοί Ρεπουμπλικανοί

admin

Τι μπορεί να κρατήσει μακριά τον Έλον Μασκ από το Twitter; Η Κίνα

admin

Δανία: Κρατικό το 20% των σχεδιαζόμενων υπεράκτιων αιολικών πάρκων

admin

Αύξηση της τρομοκρατικής απειλής στην Ολλανδία

admin

Ιρλανδία: Μόλις 3 εταιρείες πληρώνουν το 1/3 των συνολικών εταιρικών φόρων

admin

Έλον Μασκ: Είναι (ξανά) ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου

admin

25 χρόνια ΕΚΤ: Οι σταθμοί στην ιστορία της κεντρικής τράπεζας (infographic)

admin

ΗΠΑ: «Πέρασε» από την Βουλή των Αντιπροσώπων η συμφωνία για το όριο του χρέους

admin

«Made in Italy»: 1 δισ. ευρώ «προίκα», για το όραμα της Μελόνι

admin