Image default
Ευρώπη

Μ.Βεστάγκερ: Εύσημα στην Ελλάδα

Στο Μέγαρο Μουσικής το τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο Κυριάκος Πιερρακάκης. Ο άνθρωπος που πριν τρία χρόνια άνοιξε την πόρτα της ψηφιακής εποχής και προσαρμογής στην Ελλάδα και στο διάστημα αυτό κατάφερε πάρα πολλά. Κυρίως δε, εξαφάνισε την εξευτελιστική αναμονή ανθρώπων σε ουρές, οι οποίες τροφοδοτούσαν και τα σαδιστικά συναισθήματα μιας ψυχρής και αδιάφορης γραφειοκρατίας.

Αυτά τα επιτεύγματα του Έλληνα Υπουργού έχουν εντυπωσιάσει και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία δεν κρύβει την ικανοποίησή της από τα πεπραγμένα.

Έτσι, στη σχετική επετειακή εκδήλωση στη στην οποίαν πήρε μέρος και ο πρωθυπουργός η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κυρία Μαργκρέτε Βεστάγκερ, μιλώντας διαδικτυακά, τόνισε με έμφαση τις προόδους της ελληνικής κυβέρνησης στον ψηφιακό εκσυγχρονισμό.

«Είμαι εντυπωσιασμένη που βλέπω πόσο γρήγορα βελτιώθηκε η Ψηφιακή Πύλη της Ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr)», δήλωσε η Εκτελεστική Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδια για μία Ευρώπη έτοιμη για την ψηφιακή εποχή. Πρόσθεσε δε ότι οι ψηφιακές αλληλεπιδράσεις με δημόσιους φορείς έχουν αυξηθεί εκθετικά, αυξάνοντας παράλληλα τις δυνατότητες του κράτους. Για παράδειγμα, μπορείτε να ζητήσετε πιστοποιητικό γέννησης ή άδεια οδήγησης, να λάβετε ιατρική συνταγή και ιατρικό αποτέλεσμα ή ακόμα και να δημιουργήσετε τη δική σας επιχείρηση. Σήμερα εκατομμύρια Έλληνες μπορούν να το κάνουν αυτό μόνο με μερικά απλά κλικ».

«Η εμπιστοσύνη είναι απολύτως βασική, γιατί χωρίς εμπιστοσύνη ο ψηφιακός μετασχηματισμός απλώς δεν θα γινόταν. Αλλά η εμπιστοσύνη δεν είναι το μόνο. Πρέπει, επίσης, να εξοπλίσουμε τους πολίτες με εργαλεία ενδυνάμωσης, και να διασφαλίσουμε ότι κανείς δεν θα μείνει πίσω» σημείωσε η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και κατέληξε:

«Η Ελλάδα είναι πολύ κοντά στον μέσο όρο της ΕΕ όσον αφορά τις ψηφιακές δεξιότητες, σε λίγο περισσότερους από τους μισούς Έλληνες να έχουν βασικές δεξιότητες. Αλλά αυτό απέχει πολύ από το 80% που έχουμε ορίσει για το 2030 ως μέρος του ψηφιακού δεκαετούς προγράμματος».

Περιττόν να τονίσουμε, όπως είπε στην ομιλία του και ο Κυριάκος Πιερρακάκης, πρωτεργάτης της μεγάλης αυτής προσπάθειας, η ολοκλήρωση της απαιτεί συνέχεια για να το έργο και όχι νέους πειραματισμούς. Η ψηφιακή εποχή δεν προσφέρεται για ανούσιους πειραματισμούς και λαϊκιστικές κορώνες.

Σχετικα αρθρα

ΗΠΑ: Κατέβασε ταχύτητα η αμερικανική οικονομία το α’ τρίμηνο

admin

Tik Tok: Ποιος θα πληρώσει 100 δισ. για να το αποκτήσει;

admin

Ελέγχεται από τη γερμανική εισαγγελία ο ακροδεξιός επικεφαλής υποψήφιος του AfD

admin

Υποψήφιος της Λεπέν κατηγορείται για συνενοχή σε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

admin

Νέοι κανόνες για τη μείωση, επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση των συσκευασιών

admin

Η «εργαλειοποίηση» της μετανάστευσης αναγνωρίζεται πλέον ως λόγος για το κλείσιμο των συνόρων στην ΕΕ

admin

Η πρώτη πόλη στον κόσμο που χρεώνει εισιτήριο εισόδου στους τουρίστες

admin

Το μεγαλύτερο deal στις μεταλλευτικές εδώ και δεκαετίες: Η BHP θέλει να εξαγοράσει την Anglo American

admin

Γερμανία: Αναθεώρησε την εκτίμηση ανάπτυξης από το 0,2% στο 0,3%

admin

Η Επιτροπή παραπέμπει την Ελλάδα στο Δικαστήριο για καθυστερήσεις πληρωμών

admin

Η αναγκαιότητα της Ταϊβάν στην προετοιμασία για μελλοντικές πανδημίες

admin

Πώς η Bolt σκανδαλωδώς προσπάθησε να μπλοκάρει τους κανόνες για την εργασία σε πλατφόρμες

admin